Επικαιρότητα

Fake news: Η αλήθεια για τη βολή τορπίλης από τουρκικό υποβρύχιο (video)

Παιχνίδια προπαγάνδας από την τουρκική κυβέρνηση

Τι τουρκικές… ψευδείς ειδήσεις αποκάλυψαν εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα σχετικά με το βίντεο που δείχνει ένα τουρκικό υποβρύχιο να πλήττει με τορπίλη ένα παλιό πλοίο.

Στο πλαίσιο του παιγνίου προπαγάνδας που παίζει η Άγκυρα, το επίμαχο βίντεο αναρτήθηκε την Κυριακή στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού χωρίς να αναφέρεται ποια ήταν η άσκηση και πού έγινε. Οι τούρκοι άφησαν ωστόσο να εννοηθεί ότι η βολή τορπίλης θα μπορούσε να γίνει στην Ανατολική Μεσόγειο, κοντά στην κυπριακή ΑΟΖ οπού βρίσκεται το ερευνητικό σκάφος Barbaros και θα γίνουν γεωτρήσεις.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο παλιό πλοίο πέρασε ρυμουλκούμενο το Βόσπορο στις 10 με 15 Οκτωβρίου με κατεύθυνση τη Μαύρη Θάλασσα, όπου όπως φαίνεται και καταστράφηκε, αποκαλύπτοντας έτσι ότι η βολή έγινε πολύ μακριά από την Κύπρο, και τα παιχνίδια προπαγάνδας της Τουρκίας δεν είχαν βάση.



Το βίντεο είναι μάλιστα και προϊόν μοντάζ, καθώς σε εντυπωσιακό πλάνο διακρίνεται η τορπίλη να φεύγει, ωστόσο αυτή είναι μπλε με πορτοκαλί δακτυλίδι, δηλαδή φέρει σήμανση εκπαιδευτικής τοπίλης δίχως γόμωση…


Το προς καταστροφή πλοίο ρυμουλκείται στο Βόσπορο


Το προς καταστροφή πλοίο ρυμουλκείται στο Βόσπορο



Πηγή: skai.gr - militaire.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x