Επικαιρότητα

O ήπιος χειμώνας έσβησε τους καυστήρες πετρελαίου θέρμανσης

Υποχώρησαν κατά 22% οι πωλήσεις το α΄ τρίμηνο του έτους

Σημαντική υποχώρηση στην κατανάλωση εμφανίζει η αγορά καυσίμων το α΄ τρίμηνο του έτους, συνεχίζοντας το πτωτικό κλίμα της περσινής περιόδου, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για τις επιχειρήσεις εμπορίας καυσίμων.

Τη μεγαλύτερη υστέρηση παρουσιάζει το πετρέλαιο θέρμανσης με τις πωλήσεις να εμφανίζουν αισθητή μείωση κατά 22% σε σχέση με πέρσι ως αποτέλεσμα του ήπιου χειμώνα, που “έσβησε” τους καυστήρες πετρελαίου. Οριακά θετικό ήταν το κλίμα στην κατανάλωση βενζίνης (1,9%) αλλά και στο πετρέλαιο κίνησης, που οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,8%. Πέρσι με εξαίρεση το πετρέλαιο κίνησης που η κατανάλωση αυξήθηκε κατά 0,5% με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η αγορά για την βενζίνη (-3,1%) αλλά και το πετρέλαιο θέρμανσης (-2,3%).

Τα στοιχεία παρουσίασε χθες στους δημοσιογράφους η διοίκηση του ομίλου AVIΝ, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανασχεδιασμού των πρατηρίων της, η οποία πρόκειται να απορροφήσει συνολική δαπάνη ύψους 35 εκατ. ευρώ το επόμενο διάστημα.

Στελέχη της αγοράς καυσίμων εκτιμούν ότι τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για νέα κανόνια στην αγορά αλλά και στροφή σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Ήδη, η AVIN έχει αναπτύξει τέσσερα νέα πρατήρια κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού (Αντίρριο-Γιάννενα), μέσα στα οποία σχεδιάζεται να προσφέρει και υπηρεσίες φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων ενώ προσεχτικά μελετάται η επέκταση και στο φυσικό αέριο.

Η AVIN διαθέτει ένα δίκτυο από 500 πρατήρια από τα οποία τα 110 είναι ιδιολειτουργούμενα, αριθμός που σκοπεύει να μεγαλώσει. Φέτος στο δίκτυο προγραμματίζεται να λειτουργήσουν 22 νέα σημεία ενώ ανάλογους ρυθμούς θα ακολουθήσει η εταιρεία και τα επόμενα χρόνια. Σήμερα, το μερίδιο της AVIN στην αγορά καυσίμων ανέρχεται σε 13% και καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με πρώτη στην λίστα την Shell.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x