Επικαιρότητα

Politico: Το Ισραήλ έβαλε «κοριούς» σε τηλέφωνα του Τραμπ – Οργή Νετανιάχου

Σύμφωνα με πρώην κορυφαίους αξιωματούχους των ΗΠΑ που επικαλείται την Πέμπτη το Politico σε ρεπορτάζ του, οι συσκευές επιτήρησης των κινητών τηλεφώνων είχαν πιθανώς τοποθετηθεί τα τελευταία δύο χρόνια

«Κοριούς» κοντά στο Λευκό Οίκο, πιθανότατα για την παρακολούθηση των συνδιαλέξεων του Ντόναλντ Τραμπ, τοποθέτησε το Ισραήλ σύμφωνα με την ιστοσελίδα Politico, με τον Βενιαμίν Νετανιάχου να διαψεύδει οργισμένος τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με πρώην κορυφαίους αξιωματούχους των ΗΠΑ που επικαλείται την Πέμπτη το Politico σε ρεπορτάζ του, οι συσκευές επιτήρησης των κινητών τηλεφώνων είχαν πιθανώς τοποθετηθεί την τελευταία διετία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι συσκευές επιτήρησης των κινητών τηλεφώνων φαίνεται να είχαν ως στόχο τις συνομιλίες του ίδιου του προέδρου των ΗΠΑ. «Ήταν αρκετά σαφές ότι οι Ισραηλινοί ήταν υπεύθυνοι» ανέφερε χαρακτηριστικά πρώην ανώτερος αξιωματούχος της μυστικής υπηρεσίας.

Πάντως, κατά την άφιξή του στο Σότσι, όπου έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Νετανιάχου διέψευσε κατηγορηματικά το ρεπορτάζ. «Έχουμε μια ντιρεκτίβα, έχω μια ντιρεκτίβα, καθόλου κατασκοπεία στις ΗΠΑ… Δεν υπάρχουν κατάσκοποι. Και (αυτή η ντιρεκτίβα) εφαρμόζεται σθεναρά, χωρίς καμία εξαίρεση. Το ρεπορτάζ, πρόσθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, είναι «εντελώς κατασκεύασμα... εντελώς κατασκεύασμα».

Αλλά και ο εκπρόσωπος της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον, Ελάντ Στροχμάιερ αντέδρασε κάνοντας λόγο για «απόλυτες ανοησίες». «Το Ισραήλ δεν διεξάγει επιχειρήσεις κατασκοπείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, τελεία και παύλα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποιο σχόλιο.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x