Επικαιρότητα

To Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ερευνά για τις φερόμενες απελάσεις Ροχίνγκια

Η εισαγγελέας του ΔΠΔ Φάτου Μπενσούντα ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας για τις φερόμενες αναγκαστικές απελάσεις της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια.

Η εισαγγελέας του ΔΠΔ Φάτου Μπενσούντα ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας κατά πόσον οι φερόμενες αναγκαστικές απελάσεις της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια από την Μιανμάρ στο Μπανγκλαντές συνιστούν εγκλήματα πολέμου ή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η ανακοίνωση της Μπενσούντα ακολουθεί απόφαση του Δικαστηρίου νωρίτερα αυτό το μήνα που αποφάνθηκε ότι το ΔΠΔ έχει τη δικαιοδοσία να ερευνήσει τις φερόμενες αναγκαστικές απελάσεις και τα συναφή εγκλήματα που μπορεί να διαπράχθησαν, καθώς, ενώ η Μιανμάρ δεν είναι μέλος του Δικαστηρίου, το Μπανγκλαντές είναι.

Περισσότεροι από 700.000 Ροχίνγκια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους το 2017 εξαιτίας των βιαιοτήτων του στρατού και βουδιστικών πολιτοφυλακών, αναζητώντας καταφύγιο στο Μπανγκλαντές, όπου ζουν σε τεράστιους αυτοσχέδιους καταυλισμούς σε άθλιες συνθήκες.

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x