Επικαιρότητα

To θρίλερ του Ποταμιού και οι εφεδρείες στο δρόμο για το 151 στις Πρέσπες

Το μαρτύριο της σταγόνας αναμένεται να περάσουν οι κυβερνώντες, αναφορικά με το αν θα πετύχουν το πολυπόθητο 151 στη συμφωνία των Πρεσπών, που έθεσε προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το μαρτύριο της σταγόνας αναμένεται να περάσουν οι κυβερνώντες, αναφορικά με το αν θα πετύχουν το πολυπόθητο 151 στη συμφωνία των Πρεσπών, που έθεσε προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Και αυτό γιατί οι βουλευτές του Ποταμιού, αλλά και ο κ. Θεοχαρόπουλος, δεν αποκλείεται ακόμα και την ύστατη στιγμή να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους, για το αν θα υπερψηφίσουν, θα απέχουν ή ακόμα και θα καταψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση.

Στη ΔΗΜΑΡ, έχει προγραμματιστεί κεντρική επιτροπή για την ερχόμενη Κυριακή, όπου αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για το τι θα πράξει ο μοναδικός βουλευτής της, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Μιλώντας στην Βουλή ο ίδιος δεν προκαθόρισε τη στάση του: «Όσον αφορά τα κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως το Μακεδονικό, αλλά και το Κυπριακό, θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται απ’ όλους με υπευθυνότητα και μετριοπάθεια, με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο εργαλειακής διαχείρισης. Αλλά ειδικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα έχουμε τον χρόνο να αναπτύξουμε τις θέσεις μας στη Βουλή όταν γίνει η σχετική συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα στο Ποτάμι τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός, που θέλουν να καταψηφίσουν τη συμφωνία δηλώνουν πρόθυμοι να πειθαρχήσουν σε μια κομματική απόφαση για απόχη των βουλευτών του Ποταμίου, δίνοντας, έτσι την δυνατότητα να κυρωθεί η συμφωνία αλλά κάνοντας το στόχο του 151 απρόσιτο.

«Λυπάμαι, που με ολίγη Ποτάμι θα έχετε ψήφο εμπιστοσύνης. Να κάνω μια πρόγνωση. Μπορεί να βρείτε τη μία ψήφο για την ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν θα βρείτε όμως τους 151 για τη συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε χαρακτηριστικά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αμυράς, στη Βουλη.
Δανέλλη. Δεν υπαινίσσομαι συναλλαγή, ο Σπύρος Δανέλλης είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Όμως δεν περιέχει εντιμότητα αυτό που έκανε.

Ή αλήθεια είναι ότι στο Ποτάμι υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, καθώς συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη θεωρούν ότι υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, από 151 και πλέον βουλευτές, απομακρύνει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και δίνει τη δυαντότητα στον Αλέξη Τσίπρα να παρατείνει την κυβερνητική θητεία ακόμα και μέχρι τον Οκτώβριο, εων αν χαθεί ο στόχος του 151, ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν σε εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ποτάμι υπάρχει επικοινωνία αυτές τις ημέρες και με στελέχη της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο, να υπάρξει κοινή στάση στην συμφωνία των Πρεσπών

Στην αντίπερα όχθη, στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν ότι τελικά , οι τρεις του Ποταμιού (Θεωδωράκης, Λυκούδης, Μαυρώτας), θα υπερψηφίσουν και έτσι το 149 θα γίνει 152 και αν στη΄ριξει και ο κ. Θεοχαρόπουλος 153. Σαν εναλλακτικό σενάριο τουλάχιστον την παρούσα στιγμή , είναι να ασκηθούν πιέσεις στους Κώστα Ζουράρη και Βασίλη Κόκκαλη, που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, να ψηφίσουν και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με πληροφορίες από Κουμουνδούρου, στο κάδρο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, από τους οποίους θα ζητηθεί να εξηγηθεί γιατί διαφωνούν όταν σύμφωνα πάντα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στο παρελθόν, είχαν αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες και θέσεις για την επίλυση του σκοπιανού.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x