Επικαιρότητα

To Τwitter εξηγεί γιατί δεν έχει διαγράψει τον λογαριασμό του Τραμπ

Η Χάρις έστειλε γράμμα στον CEO του Twitter στο οποίο ζητούσε να διαγραφεί ο λογαριασμός του Τραμπ, έπειτα από τις απειλές που εξαπέλυσε για τον πληροφοριοδότη στην υπόθεση Μπάιντεν.

To Twitter συνεχίζει να έχει απολογητική στάση για τα tweets των ηγετών των χωρών παγκοσμίως, υποστηρίζοντας ότι τέτοιου είδους δημοσιεύσεις είναι δημόσιου ενδιαφέροντος.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τους κανόνες που πρέπει τα πολιτικά πρόσωπα να ακολουθούν, ειδικά έπειτα από την πίεση που δέχθηκαν από την Καμάλα Χάρις, πολιτικό του Δημοκρατικού κόμματος, να διαγράψουν τον λογαριασμό του Τραμπ.

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε σήμερα ότι οι λογαριασμοί των πολιτικών ηγετών παγκοσμίως δεν θα είναι υπεράνω των κανονισμών», δήλωσε το Twitter σε δημοσίευση του.

Στη συνέχεια προσέθεσε πως, υπό αυτούς τους κανονισμούς, τα tweets των πολιτικών που τους παραβαίνουν θα παραμένουν ενεργά εάν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτά από το κοινό. 

Σε άλλες περιπτώσεις το tweet θα καλύπτεται με ένα μήνυμα που θα προειδοποιεί για το περιεχόμενό του. Όπως υποστηρίχθηκε από το Twitter, οι δημοσιεύσεις πολιτικών οι δημοσίων προσώπων που σχολιάζουν πολιτικά, οικονομικά ή στρατιωτικά θέματα δεν παραβαίνουν τους κανονισμούς του.

Παρόλα αυτά το δημοφιλές μέσο δικτύωσης έχει θέσει κάποια όρια ακόμα και στους πολιτικούς. Σε περιπτώσεις που προωθείται η τρομοκρατία ή εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου το Twitter θα αναλαμβάνει δράση.

Όσον αφορά τα tweets του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συνήθως χρησιμοποιεί αιχμηρή γλώσσα και ακραίους χαρακτηρισμούς, το Twitter δέχεται πιέσεις για να διαγράψει τον λογαριασμό του. 

Η Χάρις έστειλε γράμμα στον CEO του Twitter στο οποίο ζητούσε να διαγραφεί ο λογαριασμός του Τραμπ, έπειτα από τις απειλές που εξαπέλυσε για τον πληροφοριοδότη στην υπόθεση Μπάιντεν.

Στο γράμμα της η Χάρις υπογράμμισε ενδεικτικά κάποια από τα tweets του Τραμπ. Ωστόσο, το Twitter δεν έχει αναλάβει δράση για το θέμα αυτό. Μάλιστα, όταν ο Τραμπ χρησιμοποιούσε σε δημοσιεύσεις του ρατσιστική γλώσσα, εκπρόσωπος του Twitter είχε δηλώσει στο CNN ότι τα ποστ αυτά δεν παρενέβησαν κανένα κανόνα.
 
Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x