Τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση στην ΠΓΔΜ, αντιδρώντας μετά τη συνταγματική αναθεώρηση που έγινε στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Χρίστιαν Μιτσκόσκι, ηγέτης του VMRO-DPMNE αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ζήτησε τη διάλυση του κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ταυτόχρονα με τις προεδρικές τον Απρίλιο. Ο ίδιος τόνισε ότι το κόμμα του παραμένει συνεπές στις θέσεις του και δεν υποστηρίζει τη συνταγματική αναθεώρηση και θεωρεί ότι αυτή έγινε «με αντισυνταγματικό, παράνομο, βίαιο και εγκληματικό τρόπο, με απειλές και παζαρέματα». Ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, σημείωσε ότι η αλλαγή του ονόματος «είναι απόφαση 81 βουλευτών και όχι απόφαση των "Μακεδόνων" πολιτών».

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ σε ανακοίνωσή της συνεχάρη όλους τους πολίτες και τους βουλευτές για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και επιτρέποντας να ενσωματωθεί και να αναγνωριστεί διεθνώς ως κυρίαρχο κράτος, εξασφαλίζοντας πλήρως την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά των πολιτών της. «Τα οφέλη που θα αποκομίσουμε είναι αποτέλεσμα της αλλαγής του ονόματός μας με την προσθήκη ενός ακριβούς γεωγραφικού προσδιορισμού» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Πηγή: iefimerida.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ