Επικαιρότητα

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της τραγωδίας στον Πόρο, ανασύρθηκαν συντρίμμια

Χωρίς ρεύμα παραμένει το νησί.

Στα αίτια της τραγωδίας με ελικόπτερο στον Πόρο, που στοίχισε την ζωή σε τρεις ανθρώπους, εστιάζουν πλέον οι έρευνες, ενώ το νησί παραμένει δίχως ηλεκτροδότηση επί περισσότερες από 15 ώρες.

Το δυστύχημα έλαβε χώρα όταν το ελικόπτερο προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ και συνετρίβη στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και τον Γαλατά, με συνέπεια να σκοτωθούν ο έλληνας χειριστής και δύο ρώσοι επιβάτες.

Ωστόσο δεν είναι ακόμα σαφές εάν η σύγκρουση οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή σε μηχανική βλάβη.

Οι υπηρεσίες του Λιμενικού κατάφεραν να ανασύρουν από τα νερά την άτρακτο του ελικοπτέρου και του έλικα χθες το βράδυ. Τα συντρίμμια θα εξεταστούν από πραγματογνώμονες ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορούν να δώσουν απαντήσεις για την τραγωδία.

Παράλληλα θα εξεταστούν τα πτώματα των τριών θυμάτων, τα οποία ανασύρθηκαν και φέρουν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις συν σωματικά τραύματα, που αποδίδονται στην πτώση.

Ο πιλότος ήταν πολύπειρος, απόφοιτος της Σχολής Ικάρων και με πολλές ώρες πτήσεις.

Το δυστύχημα έχει προκαλέσει διακοπή παροχής ρεύματος στον Πόρο από χθες στις 16:00 το απόγευμα.

Οι εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ είναι σε εξέλιξη και η ηλεκτροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί εντός της ημέρας, ενώ στον Πόρο μεταφέρθηκαν νωρίτερα επτά γεννήτριες μεγάλης ισχύος για να καλύψουν προσωρινά τις ανάγκες των κατοίκων.

Το χθεσινό βράδυ ωστόσο ήταν δύσκολο για το νησί, στο μέσο της τουριστικής περιόδου. Σύμφωνα με αποστολή του ΣΚΑΪ λιγοστά ξενοδοχεία διαθέτουν ηλεκτρικές γεννήτριες, με συνέπεια το μεγαλύτερο μέρος των κατοικημένων περιοχών να μείνει βυθισμένο στο σκοτάδι.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x