Επικαιρότητα

Αναλυτικά οι σταθμοί της γραμμής 4 του Μετρό. Ο χάρτης και τα χρονοδιαγράμματα

Η γραμμή θα ξεκινά από το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, θα περνάει από την Κυψέλη, τα δικαστήρια, τα Εξάρχεια, τον Ευαγγελισμό, την Πανεπιστημιούπολη, τα Ιλίσια και θα καταλήγει στου Γουδή.

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό, Άλσος Βεϊκου-Γουδή, καθώς  το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε προσφυγές εταιριών, λόγω των οποίων θα καθυστερούσε ο διαγωνισμός για  την επιλογή αναδόχου. 

Ο διαγωνισμός για το Μετρό θα προχωρήσει κανονικά. Αρχικά θα εξετασθούν οι τεχνικές προσφορές των δύο κοινοπραξιών που έχουν προκριθεί και στη συνέχεια οι οικονομικές τους προσφορές και να αναδειχθεί ο ανάδοχος. Το έργο διεκδικούν οι κοινοπραξίες Άκτωρ-Ansaldo-Hitachi-Rail Italy και Άβαξ-Ghella-Alstom.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,45 δισ. €, χωρίς ΦΠΑ, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της Αττικό Μετρό σε περίπου 6 μήνες από τώρα αναμένεται να κατατεθούν οικονομικές και τεχνικές προσφορές.



Το χρονοδιάγραμμα που έχει εκπονήσει η Αττικό Μετρό - που θα είναι ο διαχειριστής του έργου - προβλέπει διάρκεια κατασκευής 8 ετών, από το 2019 έως και το 2026.

Στο έργο περιλαμβάνεται η προμήθεια έως και 18 αυτόματων συρμών, δηλαδή δίχως οδηγό, η κατασκευή Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας και κτηρίου συντήρησης και επισκευών συρμών στο αμαξοστάσιο Σεπολίων.

Συνολικά, η γραμμή 4 του μετρό έχει προϋπολογισμό 3,5 δισ. €, θα υλοποιηθεί σε πέντε φάσεις, θα έχει μήκος 33,5 χιλιόμετρα και 30 νέους σταθμούς.

Θα διαθέτει 5 σταθμούς μετεπιβίβασης προς τις γραμμές 1, 2 και 3, ενώ εκτιμάται ότι θα μετακινούνται περισσότεροι από 500.000 επιπλέον επιβάτες

Δείτε αναλυτικά όλους τους σταθμούς της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας:

Το τμήμα Α Άλσος Βεΐκου – Γουδή είναι μήκους 12,8 χλμ. και περιλαμβάνει 15 υπόγειους σταθμούς.

Πρόκειται για τους: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδή.

Το τμήμα Β: Γουδή – Μαρούσι είναι μήκους 9,6 χλμ και περιλαμβάνει 8 σταθμούς.

Πρόκειται για τους: Κατεχάκη, Φάρος, Φιλοθέη, Σίδερα, Ολυμπιακό Στάδιο, Παράδεισος, ΟΤΕ, Μαρούσι.

Το τμήμα Γ: Ευαγγελισμός – Άνω Ηλιούπολη θα έχει μήκος 4,1 χλμ και 3 σταθμούς.

Πρόκειται για τους: Παγκράτι, Βύρωνας, Άνω Ηλιούπολη.

Το τμήμα Δ:  Άλσος Βεΐκου – Πετρούπολη θα λέχει μήκος 7,5 χλμ και 6 σταθμούς.

Πρόκειται για τους: Νέα Ιωνία, Περισσός, Νέας Φιλαδέλφεια, Πύργος Βασιλίσσης, Ίλιον, Πετρούπολη.

Το τμήμα Ε: Μαρούσι – Εθνική Οδός θα έχει μήκος 4,4 χλμ και 3 σταθμούς.

Πρόκειται για τους: Πεύκη, Λυκόβρυση, Εθνική Οδός.

Η γραμμή θα ξεκινά από το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, θα περνάει από την Κυψέλη, τα δικαστήρια, τα Εξάρχεια, τον Ευαγγελισμό, την Πανεπιστημιούπολη, τα Ιλίσια και θα καταλήγει στου Γουδή.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x