Επικαιρότητα

Αναρχικοί επιχείρησαν να καταλάβουν το κτήριο Αβέρωφ στο Πολυτεχνείο

Αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να καταλάβουν το κτήριο "Αβέρωφ" στο Πολυτεχνείο το μεσημέρι της Πέμπτης, όπως καταγγέλει η Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να καταλάβουν το κτήριο "Αβέρωφ" στο Πολυτεχνείο το μεσημέρι της Πέμπτης, όπως καταγγέλει η Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973. Την ίδια στιγμή οσχεδιασμός της ΕΛΑΣ προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παρουσία πολύ μεγάλης αστυνομικής δύναμης σε όλο το κέντρο και ειδικότερα έξω από αστυνομικά τμήματα και γενικότερα σε κτίρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Στην ανακοίνωση της η Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973 αναφέρει ότι "θεωρεί ότι ο φυσικός χώρος εορτασμού του Πολυτεχνείου είναι ο ιστορικός χώρος του ΕΜΠ, στον οποίο έλαβαν χώρα τα γεγονότα του 73, και γίνεται με μαζική λαϊκή συμμετοχή στην τριήμερη διάρκειά του. Η Επιτροπή Εορτασμού θεωρεί βασική προϋπόθεση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση του λαού και της νεολαίας στους χώρους του ΕΜΠ. Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί ότι οι ενέργειες και πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στο κτήριο Αβέρωφ είναι καταδικαστέες και ζητά την άμεση αποχώρηση των ομάδων που παραμένουν στο κτήριο και προβαίνουν σε αυτές".

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x