Επικαιρότητα

Ανδρας των ΜΑΤ ένοχος για τραυματισμό διαδηλωτή -«Επεφταν σαν κατσίκια στις ασπίδες»

Σε φυλάκιση έξι μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε αστυνομικός των ΜΑΤ, που κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, που είχε προκαλέσει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε διαδηλωτή.

Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση για την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης και αφέθηκε ελεύθερος. Στην απολογία του, ο αστυνομικός αρνήθηκε την κατηγορία, υποστήριξε ότι ο νεαρός αυτοτραυματίστηκε, ενώ αμφισβήτησε και τις ιατρικές γνωματεύσεις για τον τραυματισμό, κάνοντας λόγο για αμυχές.

«Επεφταν σαν... κατσίκια πάνω στις αστυνομικές ασπίδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός. Τα ίδια είχε πει νωρίτερα και ο επικεφαλής της διμοιρίας που κατέθεσε, ο οποίος υποστήριξε «βρισκόμασταν σε άμυνα».

Το περιστατικό συνέβη τον Δεκέμβριο του 2015, όταν το 17χρονο -τότε- θύμα αποφάσισε να συμμετάσχει με παρέα φοιτητών, μεταξύ των οποίων και ο μεγαλύτερος αδελφός του, σε αντιπολεμική - αντιφασιστική πορεία, η οποία επρόκειτο να γίνει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Καθ' οδόν για το σημείο της προσυγκέντρωσης ο αδελφός του ανήλικου φέρεται να λογομάχησε με τον αστυνομικό, που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε υπηρεσία, ενώ αφορμή φαίνεται πως στάθηκε ένα παλιότερο επεισόδιο για το οποίο ο πρώτος είχε δικαστεί και αθωωθεί μόλις λίγες μέρες νωρίτερα.

Κατά τη φραστική αντιπαράθεση, ο αστυνομικός ζήτησε την αυτόφωρη σύλληψη του φοιτητή για εξύβριση και απειλή, κινητοποιώντας τη διμοιρία των ΜΑΤ, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος. Το θύμα και η υπόλοιπη παρέα των φοιτητών διαμαρτυρήθηκαν κινούμενοι προς το μέρος των αστυνομικών. Τότε, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ο 17χρονος χτυπήθηκε από τον κατηγορούμενο αστυνομικό με συνέπεια να χρειαστεί να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, φέροντας κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπως γνωμάτευσαν οι γιατροί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x