Επικαιρότητα

Απετράπη η κατάρρευση της κυβέρνησης Νετανιάχου στις εκλογές

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πως το κόμμα του θα συνεχίσει να στηρίζει την δεξιά κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, λίγες ημέρες αφότου μίλησε για έξοδό του από το σχήμα και ζήτησε πρόωρες εκλογές.

Απετράπη η κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού στο Ισραήλ.

Ο υπουργός Παιδείας και κυβερνητικός εταίρος Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να στηρίζει την δεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο κ. Μπένετ είχε διαρρεύσει την Παρασκευή ότι απαίτησε από τον κ. Νετανιάχου πρόωρες εκλογές το ταχύτερο δυνατό κι αναμενόταν να επισημοποιήσει την αποχώρησή του από την συμπολίτευση. Ωστόσο, αντ’ αυτού, είπε πως δίνει στον συνασπισμό μία ακόμα ευκαιρία.

Χωρίς το εθνικιστικό κόμμα του κ. Μπένετ η κυβέρνηση δεν έχει πλειοψηφία εδρών στην Βουλή, την Κνέσετ.

Αφορμή για την ενδοκυβερνητική κρίση ήταν η απόφαση του πρωθυπουργού να συμφωνήσει εκεχειρία με την Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας, στον απόηχο της αιματηρής αναζωπύρωσης των εχθροπραξιών στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο ρήξη ανάμεσα στον κ. Μπένετ και τον κ. Νετανιάχου ήλθε όταν ο πρώτος ζήτησε το υπουργείο Άμυνας αφότου ένας άλλος κυβερνητικός εταίρος, ο Άβιγκντορ Λίμπερμαν, παραιτήθηκε λόγω των εξελίξεων στην Γάζα. Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε και ανέλαβε ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο του ΥΕΘΑ.

Νωρίτερα ο κ. Νετανιάχου είχε πει πως θα ήταν ανεύθυνο να διαλυθεί η κυβέρνηση και να προκηρυχθούν πρόωρες κάλπες.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x