Επικαιρότητα

Άρση ασυλίας Μπαρμπαρούση για την άρνηση υποβολής σε έλεγχο της Τροχαίας

Είχε αρνηθεί να σταματήσει στα αστυνομικά μπλόκα μετά το πρωτοφανές κάλεσμα που είχε απευθύνει από τη Βουλή τον περασμένο Ιούνιο για στρατιωτικό πραξικόπημα. Ομόφωνη η απόφαση στην Ολομέλεια.

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, αποφάσισε η εθνική αντιπροσωπεία, κάνοντας ομόφωνα δεκτή την αίτηση της εισαγγελικής αρχής για απείθεια στις αρχές και άρνηση υποβολής σε έλεγχο της Τροχαίας, μετά το πρωτοφανές κάλεσμα που είχε απευθύνει τον περασμένο Ιούνιο μέσα από τη Βουλή για στρατιωτικό πραξικόπημα, προκαλώντας τα άμεσα αντανακλαστικά της δικαιοσύνης.

Κατά την ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία το σύνολο των 157 βουλευτών που συμμετείχαν σε αυτή τάχθηκαν υπέρ της άρσης ασυλίας του Χρυσαυγίτη βουλευτή.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή το ονοματολογικό των Σκοπίων ο κ. Μπαρμπαρούσης είχε καλέσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να συλλάβουν τον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον τότε Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ξεσηκώνοντας θύελλα πολιτικών αντιδράσεων και την άμεση ενεργοποίηση του Προέδρου της Βουλής για την επιβολή διοικητικών ποινών σε όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Το ίδιο βράδυ του αντιδημοκρατικού παραληρήματός του κι αφού η αρμόδια εισαγγελία είχε ασκήσει σε βάρος του ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, στήθηκε καταδίωξη των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό του Κώστα Μπαρμπαρούση, ο οποίος εντοπίστηκε να τρέχει με ιλιγγιώδεις ταχύτητες στο οδικό δίκτυοτης Αιτωλοακαρνανίας αλλά αρνήθηκε να σταματήσει στα μπλόκα.

Η Ολομέλεια αποφάσισε επίσης, κατά πλειοψηφία, την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, αναφορικά με δύο υποθέσεις που σχετίζονται με την υπογραφή αποφάσεων του Δ.Σ. του Αθήνα 9,84 , στο οποίο συμμετείχε ως εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης Ανοιχτή Πόλη.

Την άρση της ασυλίας του, είχε ζητήσει ο ίδιος ο κ. Κυρίτσης δια γραπτού υπομνήματος, προκειμένου όπως σημειώνει να βρεθεί ενώπιον του φυσικού δικαστή και να αποδειχτεί ότι δεν έκανε τίποτα παράνομο ούτε και μη ηθικό. Κατόπιν του αιτήματός του, με 136 υπέρ έναντι 19 κατά και 2 «παρών», έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία η αίτηση της εισαγγελικής αρχής.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x