Έξι άτομα εισέρχονταν καθημερινά σε ιστορικό διατηρητέο κτίριο στην πόλη της Βέροιας. Οι κάτοικοι της περιοχής άκουγαν δυνατούς θορύβους. Όπως αποδείχθηκε, η «συμμορία των έξι» αναζητούσαν θησαυρούς και αρχαία αντικείμενα μεγάλης αξίας, προκειμένου να τα αξιοποιήσουν στη μαύρη αγορά και να αποκομίσουν υψηλά κέρδη.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για τη δράση των έξι ατόμων και μετά από συντονισμένες ενέργειες, προέβη στη σύλληψή τους. Πρόκειται για τέσσσερις Έλληνες ηλικίας 32, 38, 42 και 68 ετών και δύο αλλοδαπούς ηλικίας 31 και 33 ετών. Σε βάρος των έξι σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Δείτε βίντεο από το σημείο...


Το χρονικό της αστυνομικής επιχείρησης

Η αστυνομία ενημερώθηκε για τις περίεργες κινήσεις της «συμμορίας των έξι» και αμέσως οργάνωσε την επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Σε αιφνιδιαστική έρευνα των αστυνομικών εντοπίσθηκαν οι έξι συλληφθέντες στο εσωτερικό του ιστορικού διατηρητέου κτιρίου, το οποίο βρίσκεται σε χαρακτηρισμένη ιστορική τοποθεσία στην πόλη της Βέροιας, όπου διαπιστώθηκε να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή. Τα έξι άτομα είχαν προχωρήσει σε εκσκαφή μεγάλου βάθους για την αναζήτηση αρχαίων αντικειμένων.

Στο σημείο της παράνομης ανασκαφής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένας ανιχνευτής μετάλλων,
μία βενζινοκίνητη γεννήτρια,
ηλεκτρικός εξοπλισμός (κομπρεσέρ, γερανάκι, μπαλαντέζες, μπαταρίες οχημάτων),
διάφορα εργαλεία (βαριοπούλα, αξίνες, σκεπάρνια, σιδερένιος λοστός) και
ειδικός εξοπλισμός (ζώνες ασφαλείας, αντιασφυξιογόνα μάσκα, ιμάντας πρόσδεσης, γάντια, φακοί, σύστημα ενδοεπικοινωνίας).

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο της ανασκαφής...

Πηγή: Protothema.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ