TV

Αυλαία μετά από οκτώ χρονιές για το Game of Thrones

Θάνατος, αίμα, και μία νέα αρχή...

Όλα τα καλά τελειώνουν, όπως γνωρίζουμε. Εάν το τέλος ήταν καλό, επαφίεται στην κρίση του καθενός.

Το «Game of Thrones», η τηλεοπτική σειρά που έφτασε σε επικά επίπεδα παραγωγής και επιτυχίας, ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής με την προβολή του τελευταίου επεισοδίου του όγδοου κύκλου.

Το φινάλε επιφύλασσε τον θάνατο ενός πρωταγωνιστή που έχαιρε μεγάλης υποστήριξης ανάμεσα στους τηλεθεατές, την ανάδειξη ηγεσίας στο Γουέστερος μετά από χρόνια αιματηρών πολέμων και νέα ξεκινήματα για κορυφαίους χαρακτήρες.

Μετά από τόσους θανάτους για τον έλεγχο του Σιδερένιου Θρόνου, το φινάλε περιείχε μία αναφορά στο ενδεχόμενο εγκαθίδρυσης δημοκρατίας στα βασίλεια τους Γουέστερος, αλλά η συζήτηση έληξε πολύ γρήγορα.

Στο τέλος ένας από τους μεγάλους οίκους κυριάρχησε, έστω με παράδοξο τρόπο, όμως η δύναμη του κεντρικού θρόνου τροποποιήθηκε.

Το ερώτημα είναι εάν το 80λεπτο επεισόδιο έδωσε την λύση ή την κάθαρση που επιθυμούσαν οι εκατομμύρια πιστοί του, ειδικά υπό την σκιά της ευρείας απογοήτευσης που έχει προκαλέσει σε μεγάλο μέρος του κοινού ο 8ος κύκλος.

Οι επικεφαλής της σειράς, Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις, επιχείρησαν να «κλείσουν» πολλές από τις ανοιχτές υποθέσεις του «Game of Thrones». Ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις η λύση έμοιαζε fast track, δίχως να έχει προηγηθεί η απαραίτητη προεργασία, γεγονός που είχε προβληματίσει τους τηλεθεατές στα προηγούμενα επεισόδια.

Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από την άποψη του καθενός για το φινάλε, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως το GoT ανήκει στο πάνθεον της τηλεόρασης.

Οι παραγωγοί, οι ηθοποιοί και όλο το προσωπικό κατάφεραν να μεταφέρουν στην μικρή οθόνη τον ιδιαίτερα σύνθετο κόσμο των μυθιστορημάτων του Τζ. Ρ. Ρ. Μάρτιν, επίτευγμα που μόνο εντυπωσιακό μπορεί να θεωρηθεί.

Άλλωστε, παρά την δυσαρέσκεια, ορδές τηλεθεατών παρακολουθούσαν τα φετινά επεισόδια στην συνδρομητική πλατφόρμα του HBO.

Το προτελευταίο κεφάλαιο προσέλκυσε 18,4 εκατομμύρια ανθρώπους, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 17,8 εκατομμύριών που είχε καταγραφεί μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα. Λίγοι αμφιβάλλουν πως το φινάλε θα βρίσκεται σε ανάλογα εάν όχι σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Όσον αφορά το μέλλον, το GoT δεν θα χαθεί. Ήδη προετοιμάζονται τηλεοπτικά έργα που θα καλύπτουν άλλες πτυχές της μυθοπλασίας του Μάρτιν, ενώ οι πιο «παλιοί» ελπίζουμε πως ο λογοτέχνης θα καταφέρει εν τέλει να τελειώσει και τα βιβλία.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x