Επικαιρότητα

Βαριά ήττα για τη Χρυσή Αυγή: Εχασε το 60% των ψηφοφόρων της -Δείτε πού καταποντίστηκε

Σημαντικό πλήγμα υπέστη η Χρυσή Αυγή στις χθεσινές ευρωεκλογές, συγκεντρώνοντας σχεδόν 60% λιγότερες ψήφους από την αντίστοιχη διαδικασία του Μαΐου του 2014.

Η Χρυσή Αυγή κατέγραψε ποσοστό 4,86% (217.526 ψήφους) στην Επικράτεια, ενώ στις ευρωεκλογές του 2014 είχε λάβει τη ψήφο 536.913 πολιτών, καταλαμβάνοντας το 9,39%.

Στις χθεσινές ευρωεκλογές τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, ανάλογα με την περιοχή, κυμάνθηκαν από 2,71% -το χαμηλότερο ποσοστό- έως και 8%.

Τα 10 υψηλότερα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές 2019
Το μεγαλύτερο ποσοστό της Χρυσής Αυγής (8%) καταγράφηκε στη Β’ Δυτικής Αττικής, ενώ το δεύτερο υψηλότερη ήταν το 7,34% στο Κιλκίς.

Στη δεκάδα ακολουθούν η Χαλκιδική, η Ημαθία, η Λακωνία, η Μαγνησία, η Β’ Πειραιώς, η Β’ Θεσσαλονίκης, τα Δωδεκάνησα και η Σάμος.

Στον πίνακα εικονίζεται η δεκάδα με τα υψηλότερα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, στις φετινές Ευρωεκλογές, και (δεξιά) τα ποσοστά του Μαΐου του 2014:



Πού «πάτωσε» η Χρυσή Αυγή
Το χαμηλότερο ποσοστό της Χρυσής Αυγής καταγράφηκε στο Λασίθι (2,71%). Εξαιρετικά χαμηλά ήταν τα ποσοστά της οργάνωσης στο Ρέθυμνο, την Αρτα, τη Θεσπρωτία και την Ευρυτανία.

Ακολουθούν, το Ηράκλειο Κρήτης, τα Ιωάννινα, ο Β’ Βόρειου Τομέα Αθηνών, η Πρέβεζα και τα Τρίκαλα.

Στον πίνακα εμφανίζονται τα δέκα σημεία όπου καταγράφηκαν τα χαμηλότερα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις χθεσινές Ευρωεκλογές (δεξιά τα αποτελέσματα του Μαΐου του 2014):


Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x