«Συμμορία εξτρεμιστών» αποκάλεσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στο BBC και κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την κρίση στη χώρα του.

O Μαδούρο δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Βενεζουέλα, καθώς αυτός είναι ένας τρόπος των ΗΠΑ για να δικαιολογηθεί η παρέμβασή τους στη χώρα.

«Υποστηρίζουν τον πόλεμο για να αναλάβουν τη Βενεζουέλα», τόνισε.

Οι ΗΠΑ και οι περισσότερες δυτικές κυβερνήσεις έχουν αναγνωρίσει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας.

Ο Μαδούρο υπόκειται σε αυξανόμενη εσωτερική και διεθνή πίεση προκειμένου να διεξάγει πρόωρες προεδρικές εκλογές εν μέσω μιας επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης και κατηγοριών για εκτεταμένη διαφθορά αλλά και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εν τω μεταξύ, ο Γκουαϊδό κάλεσε σήμερα Τρίτη σε νέες διαδηλώσεις ενάντια στο καθεστώς Μαδούρο με σκοπό να επιτραπεί η εισροή ανθρωπιστικής βοήθεια από τις ΗΠΑ.

Πηγή: www.skai.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ