Επικαιρότητα

Βραζιλία: Απορρίφθηκε το αίτημα να μείνει ελεύθερος ο πρώην Πρόεδρος Λούλα

Μετά από αίτημα αποφυλάκισης που έγινε για τον πρώην Πρόεδρο της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας, πήρε την απόφασή του.

Μετά από αίτημα αποφυλάκισης που έγινε για τον πρώην Πρόεδρο της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας, πήρε την απόφασή του.

Και η απόφαση ήταν αρνητική για τον πρώην Πρόεδρο της χώρας της Λατινικής Αμερικής, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση. Ο Λούλα φυλακίστηκε πριν από έναν χρόνο για υπόθεση διαφθοράς, με τον ίδιο να καταγγέλλει πως η σύλληψή του είχε πολιτικά κίνητρα.

Το πρώτο αίτημα απορρίφθηκε από 4 δικαστές έναντι 1. Στην ίδια συνεδρίαση, τα μέλη του δικαστηρίου, που καλούνται να εκφραστούν για την αμεροληψία του πρώην δικαστή που καταδίκασε τον Λούλα σε πρώτο βαθμό, απέρριψαν και το δεύτερο αίτημα ακύρωσης της καταδίκης και αποφυλάκισης του 73χρονου πρώην προέδρου, που σχετιζόταν με αυτή τη διάσταση της υπόθεσης, με 3 ψήφους έναντι 2. Ανέβαλαν για το δεύτερο εξάμηνο την εξέταση των πεπραγμένων του δικαστή.

Η υπεράσπιση του Λούλα επιχειρηματολογεί ότι ο πρώην δικαστής Σέρζου Μούρου, νυν υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης υπό τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, παραβίασε βασικούς κανόνες της δικαιοσύνης σε αυτή την υπόθεση, μετά την αποκάλυψη πολλών μηνυμάτων μεταξύ του ιδίου και εισαγγελέων, στα οποία τους έδινε σαφείς οδηγίες και εντολές.

Συνεχίζει να δηλώνει αθώος ο Λούλα
Ο Λούλα καταδικάστηκε για παθητική διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε μια υπόθεση που αφορούσε την ανακαίνιση εξοχικού που σκόπευε να αγοράσει. Η ποινή του μειώθηκε σε δεύτερο βαθμό, από τα 12 στα 8 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη. Παραμένει από τον Απρίλιο του 2018 έγκλειστος σε φυλακή στην Κουριτσίμπα, ενώ περιμένει να βγει, γιατί, εκτός των άλλων, θέλει να παντρευτεί.

Ο πρώην πρόεδρος, άλλοτε συνδικαλιστής ηγέτης και αγωνιστής εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας, διαβεβαιώνει πως είναι αθώος και λέει πως η δίωξη σε βάρος του αποτελούσε σκευωρία με σκοπό να του στερηθεί η δυνατότητα να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία στις εκλογές του Οκτωβρίου. Η καταδίκη του άνοιξε τον δρόμο στον Μπολσονάρου που κέρδισε την προεδρεία, με τον ίδιο να βάζει υποψηφιότητα μέσα από τις φυλακές.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x