Επικαιρότητα

Βρετανία: Βουλευτές εγκαλούν τη κυβέρνηση για το μαύρο ρωσικό χρήμα

Όπως αναφέρεται, στοιχεία περιουσιακού ενεργητικού υποστηρικτών του Πούτιν μπορούν να αποθηκεύονται και να ενισχύονται χωρίς εμπόδια στη Βρετανία.

Επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου προειδοποιεί την κυβέρνηση Μέι ότι θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια επιτρέποντας σε Ρώσους και άλλους «κλεπτοκράτες και καταπατητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων να χρησιμοποιούν το Σίτυ του Λονδίνου για να ξεπλένουν παρανόμως αποκτηθέντα χρήματα ώστε να αποφεύγουν κυρώσεις».

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων αναφέρει στην επικριτική έκθεσή της με τίτλο «Ο χρυσός της Μόσχας: Ρωσική διαφθορά στο Ηνωμένο Βασίλειο» ότι η ελαστική προσέγγιση της βρετανικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του διεθνούς ξεπλύματος μαύρου χρήματος «βάζει χρήματα κατευθείαν στα χέρια καθεστώτων που θα έπλητταν τη Βρετανία, τα συμφέροντά της και τους συμμάχους της».

Η έκθεση επισημαίνει μία ασυνέπεια μεταξύ της «στιβαρής ρητορικής» της Πρωθυπουργού Μέι στο απόηχο της υπόθεσης Σκριπάλ και της δράσης που έχει αναλάβει η κυβέρνησή της σε βάρος ανθρώπων του περιβάλλοντος Πούτιν.

Όπως αναφέρεται, στοιχεία περιουσιακού ενεργητικού υποστηρικτών του Πούτιν μπορούν να αποθηκεύονται και να ενισχύονται χωρίς εμπόδια στη Βρετανία. «Το Κρεμλίνο μπορεί να τα αξιοποιεί οποιαδήποτε στιγμή και να στηρίζει άμεσα ή έμμεσα την εκστρατεία του Προέδρου Πούτιν να ανατρέψει το διεθνές σύστημα που βασίζεται σε κανόνες, να υπονομεύσει τους συμμάχους μας και να διαβρώσει τα αμοιβαία επωφελή διεθνή δίκτυα που υποστηρίζουν τη βρετανική εξωτερική πολιτική», σημειώνεται ενδεικτικά.

Ο Πρόεδρος της συγκεκριμένης κοινοβουλευτικής επιτροπής Τομ Τάγκεντχατ, βουλευτής του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, ζήτησε μία συνεκτική στρατηγική από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των αμφιλεγόμενων ρωσικών οικονομικών δραστηριοτήτων στη Βρετανία.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x