«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υποστεί στρατηγική ήττα» ήταν η πρώτη αντίδραση κορυφαίου στελέχους της Κουμουνδούρου για τα ευρήματα των exit polls στις ευρωεκλογές που δείχνουν μέση διαφορά 7 ποσοστιαίων μονάδων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ τηρούν στάση αναμονής για το που θα κάτσει η «μπίλια» της διαφοράς τις επόμενες ώρες, με τον Αλέξη Τσίπρα να καθορίζει ανάλογα τη στάση του για την προκήρυξη εθνικών εκλογών.

Σημειώνεται ότι μετά τη σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε για τις πληροφορίες των exit polls, και παρέπεμπε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, λέγοντας ότι οι τότε δημοσκοπήσεις «δεν είχαν προβλέψει την πολύ μεγαλύτερη διάφορα που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ».

Πάντως, στη ΝΔ σημείωναν ότι ασχέτως της τελικής διαφοράς, ποτέ σε ευρωεκλογές που προηγήθηκαν των εθνικών εκλογών ο νικητής δεν κέρδισε με διαφορά μεγαλύτερη του 3-4%. Αν λοιπόν η διαφορά υπερβεί αυτό το όριο, λένε ότι θα είναι πολιτικά κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί.

Πηγή: skai.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ