Η Σάμος δεν μπορεί να αντέξει άλλο το βάρος με τους χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται στο κέντρο υποδοχής στο Βαθύ δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Όπως είπε «η κατάσταση δεν θυμίζει Μόρια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένα μείζον πρόβλημα που ταλανίζει το νησί που δοκιμάζεται όταν περιμένει την αποσυμφόρηση.

«Έχουμε γραπτή δέσμευση ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα φύγουν όλοι όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας» πρόσθεσε ο κ. Αγγελόπουλος, ο οποίος υπογράφει το ψήφισμα που καλούνται να υπογράψουν οι κάτοικοι του νησιού προκειμένου το ΚΥΤ στο Βαθύ να αποσυμφορηθεί και στη συνέχεια να κλείσει.

Αυτό που ζητάει η Σάμος, είπε ο κ. Αγγελόπουλος, είναι «να υπάρχει ένα κέντρο καταγραφής όπως συμβαίνει και αλλού και αυτό να έχει τη διάρκεια υποστήριξης ανθρώπων για ένα περιορισμένο διάστημα 7-10 ημερών».

Όπως κατήγγειλε ορισμένοι μετανάστες «μπορεί να κάτσουν μέχρι και ένα χρόνο στη Σάμο».

Ο δήμαρχος Σάμου επισήμανε επίσης, ότι οι δήμαρχοι δεν έχουν αρμοδιότητα για τα κέντρα υποδοχής πέραν της παροχής νερού και αποκομιδής απορριμμάτων αναφέροντας, για παράδειγμα, ότι «για να βάλουμε δύο τηλεοράσεις χρειαστήκαμε ένα μήνα».

Πηγή: Protothema.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ