Επικαιρότητα

Δημοσιογράφος δέχθηκε 22 φορές σεξουαλική παρενόχληση ενώ κάλυπτε το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ

Σε αυτό το φεστιβάλ η προσοχή δεν στρέφεται μόνο πάνω στη σκηνή.

Η Coachella είναι το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ στις Ηνωμένες Πολιτείες και ένα από τα μεγαλύτερα του πλανήτη.

Σ' αυτό, κάθε χρόνο, δεκάδες αστέρες του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος, όπως Beyonce, Eminem, Cardi B, Ariana Grande και πολλοί άλλοι, δίνουν ραντεβού και ενώνουν τις δυνάμεις τους κάτω από τον ήλιο της Καλιφόρνια.

Όσοι το έχουν παρακολουθήσει, υποστηρίζουν ότι είναι μία μοναδική εμπειρία, καθώς τραγουδιστές από όλα τα είδη της μουσικής, συναντώνται στη σκηνή, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα εξαιρετικό μουσικό και πολιτιστικό μείγμα.

Δυστυχώς, όμως, πολλαπλές αναφορές για σεξουαλική παρενόχληση, δείχνουν μία σκοτεινή πλευρά του φεστιβάλ, ειδικότερα όσο αφορά τις γυναίκες.

Το φαινόμενο αυτό, που όλο και εξαπλώνεται, ήθελε να ερευνήσει και η δημοσιογράφος της εφηβικής Vogue, Vera Papisova, η οποία μετέβη στο φεστιβάλ Coachella, με σκοπό να κάνει ρεπορτάζ για την σεξουαλική παρενόχληση και το πόσο συχνή είναι, στο μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ των ΗΠΑ.

Από τις 54 γυναίκες που πήρε συνέντευξη για το άρθρο της, η Vera Papisova, όλες τους παραδέχτηκαν ότι έχουν βιώσει κάποιου είδους σεξουαλικής παρενόχλησης, συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας της δημοσιογράφου, η οποία, υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ και σε διάρκεια 10 ωρών, δέχθηκε 22(!) φορές σεξουαλική παρενόχληση.

Η νεαρή δημοσιογράφος, υποστήριξε ότι κάποιοι άντρες την ακολουθούσαν, καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, όπου και αν πήγαινε, ενώ μερικοί από αυτούς επιχείρησαν... μέχρι και να την «χουφτώσουν» όσο αυτή παρακολουθούσε τη συναυλία.

«Ένας τύπος με ακολουθούσε για ώρα μέχρι που συνάντησα έναν φίλο μου. Όταν ο φίλος μου έφυγε για να δει μια άλλη μπάντα, έμεινα πίσω και αυτός ο τύπος ήρθε από πίσω μου, αθόρυβα και μου ψιθύρισε: "είσαι θεά" και στη συνέχεια άρχισε να τρίβει τα χέρια του στο ισχύο και στο πισινό μου», υποστηρίζει η Vera.

Ακριβώς το ίδιο, της συνέβη, όταν η ίδια αποφάσισε να τραβήξει μία φωτογραφία με έναν αγαπημένο της τραγουδιστή. Όση ώρα περίμενα για να βρει την κατάλληλη στιγμή, ένας άλλος τύπος την πλησίασε από πίσω και άρχισε να της ψιθυρίζει στο αυτί, ενώ την χάιδευε στη μέση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ίδια συνηθίζει να φορά ένα σακίδιο, όταν βρίσκεται σε συναυλιακό περιβάλλον, καθώς, μ' αυτόν τον τρόπο, αναγκάζει να κρατά σε απόσταση έναν ξένο από το πίσω μέρος του σώματός της.

Η Vera πρόσθεσε, επίσης, ότι ένας άντρας δε δίστασε να την παρενοχλήσει ακόμα και όταν η ίδια περίμενε στην ουρά για να αγοράσει φαγητό. Ο ίδιος την πλησίασε και της είπε: «Ποιο είναι το μυστικό πίσω από αυτό το σέξι πακέτο»;, ενώ με το άλλο του χέρι χάιδευε τη γυμνή του κοιλιά.

Οι γυναίκες που μίλησαν με τη Vera - οι περισσότερες από τις οποίες ήταν έφηβες ή στις αρχές της δεκαετίας των '20- , δήλωσαν ότι έγιναν δέκτριες τέτοιων συμπεριφορών από άνδρες, ενώ υποστήριξαν ότι το φαινόμενο αυτό θα πρέπει να σταματήσει ή να βρεθεί τρόπος να εξαληφθεί, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού ανθρώπων που συνηθίζουν να συχνάζουν σ' αυτό το φεστιβάλ.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x