Επικαιρότητα

Εντείνεται η ένταση Κίνας – ΗΠΑ - Τραμπ: Έχουμε περισσότερες «σφαίρες»

Η κυβέρνηση της Κίνας ματαίωσε συνομιλίες για τη διμερή εμπορική διένεξή της με τις ΗΠΑ που εξελίσσεται σε εμπορικό πόλεμο.

Εντείνεται η ένταση Πεκίνου – Ουάσιγκτον. Η κυβέρνηση της Κίνας ματαίωσε συνομιλίες για τη διμερή εμπορική διένεξή της με τις ΗΠΑ που εξελίσσεται σε εμπορικό πόλεμο. Οι συνομιλίες προγραμματίζονταν για το αμέσως προσεχές διάστημα και δεν θα στείλει τον αντιπρόεδρο της Λίου Χε στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα, έγραψε η εφημερίδα The Wall Street Journal την Παρασκευή, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονόμασε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, μια αντιπροσωπεία μέσου επιπέδου θα μετέβαινε στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ ενόψει της επίσκεψης Λίου, αλλά το ταξίδι ακυρώθηκε.

Ο αμερικανός πρόεδρος νωρίτερα απείλησε ότι θα επιβάλει ακόμη υψηλότερους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα εάν το Πεκίνο τολμήσει να επιβάλει ίσης αξίας κυρώσεις ως απάντηση στο τελευταίο πακέτο δασμών της Ουάσιγκτον σε κινεζικές εξαγωγές ύψους 200 δισ. δολαρίων.

«Οι ΗΠΑ έχουν περισσότερες σφαίρες» απείλησε ο Τραμπ τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, καλώντας το Πεκίνο να «σκεφτεί δύο φορές» ενδεχόμενα αντίμετρα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Κίνα πρόσθεσε αμερικανικά προϊόντα αξίας άλλων 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον κατάλογο αυτών που υπόκεινται σε πρόσθετους τελωνειακούς δασμούς, μέτρο αντιποίνων στους πρόσθετους τελωνειακούς δασμούς των ΗΠΑ σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα αξίας 200 δισεκ. δολαρίων, που θα τεθούν σε ισχύ την 24η Σεπτεμβρίου. Οι αμερικανικοί δασμοί θα ανέρχονται αρχικά στο 10% και από τις αρχές της επόμενης χρονιάς θα κλιμακωθούν στο 25%.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x