Νέες τουρκικές προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο χθες Τετάρτη 23 Ιανουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, 4 σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, από τα οποία 3 ήταν «ζευγάρια» F-16 και ένα ακόμα «ζευγάρι» εκσυγχρονισμένων μαχητικών αεροσκαφών F-4E Phantom/Terminator, καθώς και 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας της Αεροπορίας των Ναυτικών Δυνάμεων της γείτονος τύπου CN-235, συνολικώς 10 αεροσκάφη, από τα οποία τα 4 ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 6 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών και άλλες 31 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), στην περιοχή του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Επίσης σημειώθηκε και μία «εικονική αερομαχία» με τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητας» της Ελληνικής αεράμυνας, που απογειώθηκαν σε κάθε περίπτωση για να τους αναχαιτίσουν.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, όπως σημειώνει το ΓΕΕΘΑ.

Πηγή: iefimerida.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ