Επικαιρότητα

Εκκενώθηκαν μονές και γηροκομείο λόγω της φωτιάς στο Λουτράκι

Οι άνεμοι είναι ισχυροί και δυσκολεύουν τα εναέρια μέσα αλλά δεν οδηγούν την φωτιά προς την πόλη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη στην Περαχώρα Κορινθίας, κοντά στο Λουτράκι, αναγκάζοντας τις Αρχές να διατάξουν τρεις εκκενώσεις για προληπτικούς λόγους.

Οι φλόγες καίνε αγροτικές εκτάσεις βόρεια του Λουτρακίου, πάνω από τα νεκροταφεία της περιοχής. Μολονότι η φωτιά δεν κατευθύνεται προς την πόλη οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν προκαλούν ταχεία επέκταση της πυρκαγιάς και πυκνό καπνό.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν δύο μονές, του Προφήτη Ηλία και του Οσίου Παταπίου και ένας οίκος ευγηρίας που βρίσκεται στην περιφερειακή οδό του Λουτρακίου.

Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Στο σημείο επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 14 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Οι άνεμοι δυσκολεύουν πολύ το έργο των εναέριων μέσων. Αυτή την στιγμή πετούν στην περιοχή δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Ξεχωριστή φωτιά ξέσπασε γύρω στις 17:00 το απόγευμα και στις Κεχριές Κορινθίας, σε αγροτική έκταση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες , 10 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Στην Κορινθία μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.



Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x