Επικαιρότητα

Εκρηξη στο Κολωνάκι: Οι Αρχές βλέπουν «πρόβα» για μεγαλύτερο χτύπημα (pics-video)

Στα ίχνη του δράστη ή των δράστων της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 27/12 στην εκκλησία του Αγ. Διονυσίου στο Κολωνάκι προσπαθούν να φτάσουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Στα ίχνη του δράστη ή των δράστων της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 27/12 στην εκκλησία του Αγ. Διονυσίου στο Κολωνάκι προσπαθούν να φτάσουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή, με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας να έχουν ήδη στα χέρια τους βίντεο, μέσω των οποίων προσπαθούν να εντοπίσουν πως έφτασε η βόμβα στην είσοδο της εκκλησίας.

Εντονος είναι ο προβληματισμός για το γεγονός πως δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε κάποιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, κάτι που ίσως δείχνει πως αυτός ή αυτοί που βρίσκονταν πίσω από την τρομοκρατική επίθεση ήθελαν θύματα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ., ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν παραπέμπει σε κάποια γνωστή τρομοκρατική ομάδα, αλλά «δείχνει» πως πρόκειται για «εκπαιδευόμενους» τρομοκράτες, οι οποίοι έκαναν... πρόβα για ένα επόμενο χτύπημα.

Η ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να βρισκόμαστε μπροστά στην εμφάνιση μίας νέας γενιάς τρομοκρατών, κάτι που προκύπτει και από τη τη συνδεσμολογία της βόμβας, η οποία αποτελούνταν από ρολόι και καλώδια που κατέληγαν σε εμπρηστική ύλη τύπου «Μολότοφ» και όχι σε εκρηκτικό μηχανισμό τύπου δυναμίτιδας όπως συνηθίζεται.

Το χρονικό της έκρηξης στο Κολωνάκι

Η έκρηξη στο Κολωνάκι σημειώθηκε στις 7:00 το πρωί έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου στην οδό Σκουφά 34 και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και του νεωκόρου.

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε ένα μεταλλικό κουτί έξω από το ναό και την εντόπισε ο νεωκόρος, ο οποίος ενημέρωσε και την Αμεση Δράση. Ο ίδιος ωστόσο, για άγνωστο λόγο μετακίνησε το μεταλλικό κουτί από την είσοδο του ναού σε ένα παρτέρι δίπλα από την Εκκλησία.

Λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και μόλις είπαν στον νεωκόρο να απομακρυνθεί, σημειώθηκε η έκρηξη. Μάλιστα, από την έκρηξη τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύεται, ευτυχώς όχι σε κρίσιμη κατάσταση στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Το ανησυχητικό πάντως είναι πως δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση για την έκρηξη.

Η περιοχή παρέμεινε αποκλεισμένη για πολλές ώρες μετά την έκρηξη, με τα στελέχη των ΤΕΕΜ και της Αντιτρομοκρατικής να αναζητούν ίχνη που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών.


Στοιχεία από τον εκρηκτικό μηχανισμό συλλέγουν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής


Λίγα λεπτά μετά την έκρηξη έκλεισαν οι δρόμοι στο Κολωνάκι κοντά στο ναό του Αγίου ΔΙονυσίου

Η στιγμή που έσκασε η βόμβα -Πλάνα από κάμερα ασφαλείας πολυκατοικίας

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει την στιγμή της έκρηξης από την βόμβα στο Κολωνάκι.

Είναι τραβηγμένο από κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται μέσα σε είσοδο πολυκατοικίας. Μια πολύ δυνατή λάμψη και έναν άνθρωπο που τρέχει δείχνουν τα πλάνα.

Το βίντεο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και προκαλεί σοκ σε όλους.



Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x