Επικαιρότητα

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που λήστευε οδηγούς φορτηγών

Δύο ομογενείς από το Καζακστάν, εκ των οποίων ο ένας είχε συλληφθεί για συμμετοχή στους ληστές των χρηματοκιβωτίων, βρίσκονται ανάμεσα στους ληστές των φορτηγών.

Δύο ομογενείς από το Καζακστάν, εκ των οποίων ο ένας είχε συλληφθεί για συμμετοχή στους ληστές των χρηματοκιβωτίων, βρίσκονται ανάμεσα στους ληστές των φορτηγών.

Η σπείρα με τα συνολικά οκτώ μέλη είχε ως έδρα και ορμητήριο τον Ασπρόπυργο. Εξαπέλυε επιθέσεις σε οδηγούς των φορτηγών, αφού πρώτα έσκιζαν τους μουσαμάδες για να δουν τι κουβαλούσαν στις νταλίκες. Στη συνέχεια με τη βία κουκούλωναν με κουβέρτες τους οδηγούς, τους έπαιρναν μαζί τους ως τον Ασπρόπυργο και στο τέλος, αφού άδειαζαν το φορτηγό, έβαζαν φωτιά στο όχημα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι δύο παλιοί ληστές των χρηματοκιβωτίων, ομογενείς από το Καζακστάν. Ο ένας είναι 24 χρόνων και είχε αποφυλακισθεί πρόσφατα, λόγω της εμπλοκής του στις ληστείες χρηματοκιβωτίων. Ο δεύτερος, ένας 28χρονος αναζητούνταν για την ίδια υπόθεση με τέσσερα διαφορετικά εντάλματα.

Άλλοι πέντε Έλληνες κατηγορούνται στην ίδια υπόθεση για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.



Εξιχνιάσθηκαν:

Οκτώ ληστείες και αρπαγές που διαπράχθηκαν στις περιοχές Μεγάρων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Σχηματαρίου και Αχαρνών, τρεις κλοπές από φορτηγά αυτοκίνητα στις περιοχές Μεγάρων και Ασπροπύργου και δύο κλοπές οχημάτων στην περιοχή του Ασπροπύργου

Σημειώνεται ότι η συνολική αξία των αφαιρεθέντων εμπορευμάτων και αντικειμένων υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

Όπως γίνεται γνωστό από αστυνομικές πηγές, οι ληστές διέπραξαν ένα σημαντικό λάθος στη διάθεση των προϊόντων, όταν έδωσαν υπολογιστές από την Αθήνα στην Πάτρα. Ένας αγοραστής που βρέθηκε με τέτοιο κλεμένο υπολογιστή πήγε να ζητήσει τεχνική υποστήριξη στην εταιρία, από όπου τον πληροφόρησαν πως ήταν προϊόν κλοπής.

Οι Αρχές ενημερώθηκαν και κινήθηκαν αντίστροφα, φτάνοντας έτσι στους δύο από τους ληστές της σπείρας.

Συνολικά οι επτά στους οκτώ έχουν απασχολήσει για παρόμοια αντικείμενα, όπως κλοπές, διαρρήξεις και άλλα.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη ληστεία με κέρδος περίπου 250.000 η σπείρα είχε αρπάξει υπολογιστές μάρκας Bell. Στη δεύτερη είχαν αφαιρέσει ρούχα, ενώ στην τέταρτη πήραν παιχνιδομηχανές Play Station, αξίας 26.700 ευρώ.

Η πέμπτη ληστεία απέφερε στη συμμορία 393.000 ευρώ, σε υλικά για καθαρισμό αυτοκινήτων, η έκτη βόκτες Serkova 150.000 ευρώ και η έβδομη σοκολατάκια Κίντερ συνολικής αξίας 104.000 ευρώ.

Τέλος, την 11η φορά πήραν από φορτηγά υπολογιστές από το κατάστημα Πλαίσιο και αναλώσιμα αξίας 89.300 ευρώ.



Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x