Επικαιρότητα

Εξάρχεια: Με βαριές κατηγορίες στον εισαγγελέα 9 Έλληνες & 7 αλλοδαποί

Αρκετοί από τους ταραξίες κατάφεραν να διαφύγουν μπαίνοντας μέσα σε πολυκατοικίες

Στον εισαγγελέα οδηγούνται αυτή την ώρα οι 16 συλληφθέντες κατα την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξαρχεια, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί απο την Ασφάλεια Αττικής δικογραφία με βαρύτατες κατηγορίες.

Όπως έγινε γνωστό απο την ΕΛΑΣ, πρόκειται για εννέα Έλληνες, ηλικίας απο 18 έως 32 ετών και επτά αλλοδαπούς (δύο Γάλλοι 22 και 26 ετών, ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών, δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών και ένας Ιρακινός, 19 ετών).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αφορά για τα κατά περίπτωση αδικήματα: Της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών εμπρησμού, έκρηξης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά απο συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Αρκετοί από τους ταραξίες κατάφεραν να διαφύγουν μπαίνοντας μέσα σε πολυκατοικίες, όπου δεν τους ακολούθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά προσήχθησαν συνολικά 39 άτομα, απο τα οποία αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα τα 23 καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτός απο την δικηγόρο που τραυματίστηκε απο φωτοβολίδα στο πόδι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.

Πότε ξεκίνησαν τα επεισόδια

Οι μάχες αντεξουσιαστών με ΜΑΤ σημειώθηκαν στις οδούς Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας γυναίκας και 20 προσαγωγές.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το απόγευμα, λίγο αφού είχε ολοκληρωθεί η μεγάλη πορεία για τα θύματα του Πολυτεχνείου.

Οι αντεξουσιαστές πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, που απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε στο γόνατο μια διερχόμενη γυναίκα δικηγόρος, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η εγκληματολόγος τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι από φωτοβολίδα στη συμβολή των οδών Νοτάρα και Κουντουριώτη.

Την γυναίκα, που σφάδαζε από τους πόνους, παρέλαβε ασθενοφόρο και την μετέφερε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου διαπιστώθηκε πως έχει σπάσει το πόδι της.

Στην πορεία τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων. Εκει βρίσκονταν 100 άτομα που δημιούργησαν μπλόκα με κάδους απορριμάτων, ενώ κατόπιν έβαλαν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο στην οδό Σπ. Τρικούπη 39.

Επεσε στο έδαφος και σφάδαζε

Η γυναίκα που δέχθηκε τη φωτοβολίδα στο γόνατο στα Εξάρχεια σφάδαζε με την καιόμενη φωτοβολίδα να καίει ακόμη.

Η 50χρονη δικηγόρος, που μένει στην περιοχή, συνομιλούσε με φωτορεπόρτερς στην οδό Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια. Ξαφνικά, μια φωτοβολίδα ευθείας βολής, εκτοξεύτηκε από την πλευρά των κουκουλοφόρων και καρφώθηκε στο αριστερό γόνατό της.

Η γυναίκα πέφτει στο έδαφος και σφαδάζει από τους πόνους.

Οι άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν με όποιο διαθέσιμο μέσο έχουν να σβήσουν την φωτοβολίδα, η οποία έκαιγε για περίπου ένα λεπτό!

Λίγα λεπτά μετά τη μετέφεραν στην οδό Κουντουριώτου, όπου έσπευσαν περίοικοι, και όχι μόνο, για να τις προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που την μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Η φωτοβολίδα έσπασε το πόδι της γυναίκας η οποία και εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια και σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα μετά τις πορείες για το Πολυτεχνείο.

Στη Θεσσαλονίκη τεταμένη είναι η κατάσταση έξω από την Πολυτεχνική Σχολή στην οδό Εγνατία όπου μετά το τέλος της πορείας ομάδα νεαρών μπήκε στους χώρους του πανεπιστημίου και από εκεί εξαπολύει επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία.

Ενώ ο κύριος όγκος της πορείας διαλύθηκε, στο ύψος της πλατείας Σιντριβανίου, η ομάδα των διαδηλωτών, που πρόσκεινται στον ευρύτερο αντεξουσιαστικό χώρο, κατέληξε στην Πολυτεχνική Σχολή, όπου νεαρά άτομα έβγαλαν από το κτίριο της σχολής τραπέζια, καρέκλες και άλλα αντικείμενα στο οδόστρωμα, με στόχο να αποκλείσουν το δρόμο.

Ταυτόχρονα, μια άλλη ομάδα άρχισε να εκτοξεύει βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ευθείας τροχιάς με πιστόλι εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν παραταχθεί στο ύψος του Παλέ Ντε Σπορ.

Σε επτά προσαγωγές υπόπτων προχώρησε η Αστυνομία.

Πόλεμος μολοτοφ στην Πάτρα

Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην Πάτρα, κατά την διάρκεια πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι πέντε προσαχθέντες, όλοι Έλληνες, οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Πατρών και έπειτα από λίγη ώρα αφέθηκαν ελευθεροι.

Στο μεταξύ, όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, οι κουκουλοφόροι έριξαν χθες περισσότερες από 60 βόμβες μολότοφ στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας και εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στην οδό Ερμού, κοντά στο αστυνομικό μέγαρο.

Από τις ρίψεις των μολότοφ δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ οι ζημιές ήταν περιορισμένες.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x