Επικαιρότητα

Εξελέγησαν οι 8 Αντιπρόεδροι της Βουλής

Σαρωτική η εκλογή Νικήτα Κακλαμάνη στο αξίωμα του Α’ Αντιπροέδρου με 290 ψήφους σε σύνολο 295 ψηφισάντων και τη στήριξη όλων των κομμάτων.

Σε κλίμα ευρείας συναίνεσης, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, ολοκληρώθηκε και η εκλογή των 8 Αντιπροέδρων της Βουλής.

«Σάρωσε» ο Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ), που εξελέγη Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής με 290 ψήφους και μόλις 5 «παρών»σε σύνολο 295 ψηφισάντων, αποτέλεσμα που μεταφράζεται σε στήριξη του συνόλου των κομμάτων, αποτυπώνοντας την πλήρη αποδοχή του προσώπου του και αναγνώριση του αντικειμενικού τρόπου λειτουργίας του από ανάλογη θέση στο παρελθόν.

Με 212 ψήφους εξελέγη στο αξίωμα του Β’ Αντιπροέδρου ο Χαράλαμπος Αθανασίου από τη ΝΔ, ενώ 83 βουλευτές δήλωσαν «παρών». Εκτιμάται ότι τον κ. Αθανασίου δεν στήριξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της στάσης που είχε κρατήσει το προηγούμενο διάστημα απέναντι στο κόμμα.

Ευρύτατης αποδοχής έτυχε και ο Θανάσης Μπούρας που εξελέγη στη θέση του Γ’ Αντιπροέδρου της Βουλής από πλευράς ΝΔ, καθώς έλαβε 273 θετικές ψήφους και 22 «παρών».

Τη θέση του Δ’ Αντιπροέδρου της Βουλής και μάλιστα με συντριπτική αποδοχή της εθνικής αντιπροσωπείας κατέλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, που μετά τον κ. Κακλαμάνη συγκέντρωσε τις περισσότερες θετικές ψήφους και συγκεκριμένα 282 «ΝΑΙ» σε σύνολο 295 ψηφισάντων, ενώ 13 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Πέμπτος Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το Κίνημα Αλλαγής, ο οποίος παρά την καλή επίδοση των 214 ψήφων, εκτιμάται ότι δεν στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της επιθετικής ρητορικής την οποία χρησιμοποιούσε απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ως εκ τούτου στην κάλπη για τον ίδιο βρέθηκαν 81 «παρών».

Εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Γιώργου Λαμπρούλη από το ΚΚΕ, επέδειξε η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών, εκλέγοντάς τον 6ο Αντιπρόεδρο της Βουλής με 273 ψήφους και 22 «παρών», οδηγώντας σε «ισοβαθμία» με τον κ. Μπούρα. Μαζί με τον Νικήτα Κακλαμάνη ο κ. Λαμπρούλης αποτελεί την «παλαιά» φρουρά των Αντιπροέδρων.

Με πολύ περισσότερες ψήφους από εκείνες που προβλέπει ο Κανονισμός αλλά τις λιγότερες στην παρούσα ψηφοφορία – 180 «ΝΑΙ» & 114 «παρών» - εξελέγη 7ος Αντιπρόεδρος ο νεοεκλεγείς με την Ελληνική Λύση βουλευτής,Αποστόλης Αβδελάς, πιθανότατα λόγω της επιφύλαξης ή και άρνησης πολλών πολιτικών δυνάμεων απέναντι στο κόμμα.

Εξαιρετικά θετικό ήταν το αποτέλεσμα για τη Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25, που με την είσοδό της στη Βουλή, εξελέγη και 8η Αντιπρόεδρος με «σκορ» 243 ψήφων και 52 «παρών».

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x