Επικαιρότητα

Εξηγήσεις από Πάνο Καμμένο για το θέμα των φρεγατών

Εξηγήσεις για το θέμα που έχει προκύψει με τις φρεγάτες από την Γαλλία αναμένεται να δώσει σήμερα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμενος, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου που θα παραχωρήσει.

Εξηγήσεις για το θέμα που έχει προκύψει με τις φρεγάτες από την Γαλλία αναμένεται να δώσει σήμερα το πρωί ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμενος, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου που θα παραχωρήσει.

Την ίδια ώρα το περιβάλλον του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Φώτη Κουβέλη, επιμένει για την εγκυρότητα των δηλώσεών του περί μίσθωσης δύο φρεγατών τύπου FREMM από τη Γαλλία έως το καλοκαίρι, παρά τα γαλλικά δημοσιεύματα, ότι το Παρίσι δεν εξετάζει παραχώρηση πλοίων στην Ελλάδα.

Συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού επέμειναν πως σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για την χρονομίσθωση των φρεγατών, εκτιμώντας μάλιστα πως στις 3 Μαΐου θα έλθει στην Αθήνα γαλλική αντιπροσωπεία για να συνεχιστούν οι συζητήσεις.

Η Αθήνα εξετάζει επίσης αγορά δύο έως τεσσάρων γαλλικών φρεγατών Μπελχάρα (BELH@RRA), σε δύο φάσεις, ελπίζοντας πως δύο από τα πλοία θα ναυπηγηθούν στον Σκαραμαγκά.

Η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε «παροιμιώδη ερασιτεχνισμό» από την πλευρά της κυβέρνησης και απουσία υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών

Σημειώνεται ότι αγκάθι για την κυβέρνηση αποτελεί και ο σχεδιασμός αναβάθμισης 85 μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η Αθήνα έχει θέσει ως ανώτατο όριο το 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αμερικανοί κοστολογούν το έργο στο 1,3 δισ.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x