Επικαιρότητα

Επέστρεψε στην Τουρκία το γεωτρύπανο «Γιαβούζ»

Σύμφωνα με το πρακτορείο IHA το επόμενο διάστημα θα ληφθούν αποφάσεις για την επόμενη πλεύση του.

Το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», που διενεργούσε γεώτρηση ανοιχτά της Κύπρου, στην περιοχή της κατεχόμενης Καρπασίας, έχει επιστρέψει στα τουρκικά νερά, σύμφωνα με δεδομένα του ιστότοπου Marine Traffic.

Το γεωτρύπανο έχει αγκυροβολήσει ανοιχτά της πόλης Τασουτσού. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο IHA το «Γιαβούζ» περιμένει ανεφοδιασμό και στην συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις του.

Η επιστροφή του πλοίου έχει απασχολήσει ελάχιστα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Αντίθετα, ο απόπλους του «Γιαβούζ» και η έναρξη επιχειρήσεων στην Καρπασία, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, είχαν καλυφθεί εκτενώς από τον τουρκικό Τύπο.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για εντοπισμό αξιοποιήσιμου κοιτάσματος υδρογονανθράκων. Ούτως ή άλλως η εύρεση και η εκμετάλλευση υποθαλάσσιων πηγών απαιτεί μεγάλες προκαταρκτικές έρευνες και έργα.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γ ελληνική διπλωματία εκτιμούσε πως οι τουρκικές ενέργειες με τα δύο πλωτά γεωτρύπανα «Γιαβούζ» και «Φατίχ» αποτελούν πρωτίστως επίδειξη σημαίας παρά ουσιαστικά ανατροπή του υφιστάμενου ενεργειακού χάρτη.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x