Επικαιρότητα

Επίσκεψη Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συναντάται στις 10.00 το πρωί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και στις 10.50 με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμο.

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συναντάται στις 10.00 το πρωί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και στις 10.50 με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον οποίο στη συνέχεια θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Καλωσορίζοντας τον Ζαν Κλόντ Γιούνκερ στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Προκόπης Παυλόπουλος εμφανίστηκε ενωτικός, διαβεβαιώνοντας τον κ. Γιούνκερ ότι ο ελληνικός λαός στηρίζει την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επίσης και τη συμβολή του ίδιου του κ. Γιούνκερ για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή σας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, και μάλιστα μέσα από μία πολύ κρίσιμη συγκυρία».

«Σας διαβεβαιώνω επίσης ότι αυτή η συμβολή σας αποδεικνύει και το μέγεθος της προσωπικότητάς σας ως μεγάλου ευρωπαίου ηγέτη γιατί υπερασπιζόμενος την Ελλάδα στην ουσία υπερασπιστήκατε τη συνοχή και την ενότητα της Ευρωπαΐκής Ένωσης και της ευρωζώνης».

Σε άλλο σημείο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. έχει ανάγκη από την Ελλάδα, πέραν των άλλων, και ως λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

«Καλωσορίσατε, καλή διαμονή κύριε Πρόεδρε στην Αθήνα που τόσο αγαπάτε», είπε κλείνοντας ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που επιστρέφει στην Ελλάδα, σημειώνοντας παράλληλα ότι ποτέ δεν διανοήθηκε ότι η Ελλάδα θα έβγαινε από την Ευρωζώνη.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στη μία μετά το μεσημέρι ο κ. Γιουνκέρ θα παραστεί σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, κατά την οποία θα απευθυνθεί προς την Εθνική Αντιπροσωπεία.

Στις 17.30 το απόγευμα, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x