Επικαιρότητα

Επίθεση φιλίας από την Άγκυρα: «Τα προβλήματα με τις ΗΠΑ θα επιλυθούν»

Ο Ιμπραχίμ Καλίν προειδοποίησε πάντως σε συνέντευξη Τύπου πως η Τουρκία θα ασκήσει τα δικαιώματά της, αν οι ΗΠΑ δεν παραδώσουν τα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην Άγκυρα.

Επίθεση φιλίας στις ΗΠΑ με αστερίσκους "εξαπέλυσε" την Τετάρτη η Άγκυρα, λίγο μετά την επιβολή δασμών έως και 140% σε αμερικανικά αγαθά. Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως αναμένει να επιλυθούν τα προβλήματα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε όμως η Ουάσινγκτον πρέπει να σταματήσει τις προσπάθειες να "επηρεάσει την τουρκική δικαιοσύνη".

Ο Ιμπραχίμ Καλίν προειδοποίησε πάντως σε συνέντευξη Τύπου πως η Τουρκία θα ασκήσει τα δικαιώματά της, αν οι ΗΠΑ δεν παραδώσουν τα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην Άγκυρα.

Ο τούρκος εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν επιδείξουν εποικοδομητική στάση για την επίλυση μιας διπλωματικής διένεξης.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν διευκρίνισε επίσης πως δεν έχουν προγραμματιστεί συνομιλίες ανάμεσα στον πρόεδρο Ερντογάν και τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Καλίν είπε ακόμη πως η Τουρκία θα λάβει θετική θέση ως προς τη διεξαγωγή των εμπορικών συναλλαγών στα εθνικά νομίσματα προκειμένου να διαφύγει από την πίεση του δολαρίου.

Η λίρα, που αφού έφθασε σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου (1:7,24) σημείωσε άνοδο, θα συνεχίσει να ανακάμπτει εκτίμησε ακόμα το "δεξί χέρι" του Ταγίπ Ερντογάν.

Πάντως, τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον να αφεθεί ελεύθερος από την κατ’ οίκον κράτησή του και να αρθεί η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x