Επικαιρότητα

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε κτίρια υπό κατάληψη - Στο ένα κτίριο 140 μετανάστες!

Τουλάχιστον πέντε πούλμαν θα μεταφέρουν τους παράτυπους μετανάστες στη διεύθυνση αλλοδαπών Αττικής για να εξεταστούν τα όποια έγγραφα έχουν μετά σε ξενοδοχείο και μετά σε δομές φιλοξενίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση τουλάχιστον ενός υπό κατάληψη κτιρίου στη συμβολή των οδών Σουρμελή -Αχαρνών και Μάγερ κοντά στην πλατεία Βάθης. Το κτίριο, που φιλοξενούσε δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο βρισκόταν υπό κατάληψη από το 2016. Πρόκειται για την πέμπτη εκκένωση κτιρίου υπο κατάληψη. Φαίνεται ότι γίνεται παράλληλη επιχείρηση σε κοντινό κτίριο στην οδό Αχαρνών 22, αλλά δεν υπήρχαν πολλά άτομα στο εσωτερικό, ενδεχομένως και κανένα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νεοκλασικό βρίσκονταν 135 με 140 παράτυποι μετανάστες εκ των οποίων 35 παιδιά. Τουλάχιστον πέντε πούλμαν θα μεταφέρουν τους παράτυπους μετανάστες στη διεύθυνση αλλοδαπών Αττικής για να εξεταστούν τα όποια έγγραφα έχουν μετά σε ξενοδοχείο και μετά σε δομές φιλοξενίας.

Στο νεοκλασικό κτίριο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μαζί με αξιωματικούς της ασφάλειας Αττικής και της κρατικής ασφάλειας. Στην περιοχή υπάρχει και drone της ΕΛΑΣ.

Έξω από το κτίριο είχαν σημειωθεί πολλές φορές επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες αλλοδαπών. Σύμφωνα με πληροφορίες αντικείμενο των συμπλοκών η διακίνηση πλαστών εγγράφων, ειδών παρεμπορίου και λαθραίων τσιγάρων. Τον Οκτώβριο του 2018 είχαν μάλιστα βγει και πιστόλια και υπήρξαν τραυματίες.



Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι ένα από τα 11 κτίρια για τα οποία είχαν υποβάλει μήνυση οι ιδιοκτήτες για την εκκένωσή τους είχαν εκδοθεί εισαγγελικές παραγγελίες, αλλά δεν εκτελούνταν. Aπό τα 11 στα εφτά έχουν καταλύσει παράτυποι μετανάστες ενώ σε τέσσερα βρίσκονται ομάδες αντιεξουσιαστών.

Σημειώνεται ότι η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Σύντροφοι/Συντρόφισσες για τη Διάχυση των Εξαρχείων», με ανάρτηση της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέλαβε την ευθύνη για τις 12 επιθέσεις σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και υποκαταστήματα τραπεζών αντιδρώντας στις επιχειρήσεις εκκένωσης της ΕΛΑΣ.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x