Επικαιρότητα

Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε να απελευθερώνουμε εδάφη στη Συρία

Θα δράσουμε πιο αποφασιστικά και κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος - «Συνεχίζουμε» το μήνυμά του μέσω Twitter

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση οπαδών του στην Άγκυρα γιόρτασε και επίσημα τη νίκη του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά και την ανακοίνωση του εκλογικού συμβουλίου της Τουρκίας.

Μιλώντας από το μπαλκόνι των κεντρικών γραφείων του κόμματός του ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα αρχίσει να εργάζεται από σήμερα για να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του.

Ακόμη, ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να «απελευθερώνει εδάφη στη Συρία» ώστε οι «φιλοξενούμενοί μας», οι σύροι πρόσφυγες, να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με ασφάλεια.

Στην ομιλία του προς τους οπαδούς του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKΡ) ο Ερντογάν διεμήνυσε επίσης ότι η Τουρκία θα δράσει πιο αποφασιστικά εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων.




Σε μια ανάρτησή του στο Twitter μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ο Ερντογάν αρκέστηκε σε μια λέξη για να σηματοδοτήσει την επομένη ημέρα για την Τουρκία: Συνεχίζουμε!




Ο Ερντογάν επανεξελέγη πρόεδρος της Τουρκίας καθώς συγκέντρωσε το 52,5% των ψήφων με το 99% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, ενώ η συμμαχία του με τους εθνικιστές του Μπαχτσελί συγκέντρωσε το 53,61% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν ταυτόχρονα.

Οι εκλογές χαρακτηρίζονταν εξαιρετικά κρίσιμες, καθώς σηματοδοτούν το πέρασμα από το πρωθυπουργικό και κοινοβουλευτικό στο προεδρικό σύστημα, βάσει του οποίου ο πρόεδρος της χώρας αποκτά ουσιαστικά απόλυτη εξουσία.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x