Επικαιρότητα

Ευχαριστίες αλλά και αιχμές στην τελετή παράδοσης μεταξύ Τσίπρα και Κοτζιά

Νέες αιχμές Κοτζιά για τα μυστικά κονδύλια υπουργείων.

Με ευχαριστίες προς τον πρωθυπουργό αλλά και αιχμές για την στάση του Πάνου Καμμένου παρέδωσε ο Νίκος Κοτζιάς το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς επισήμανε επανειλημμένα πως οι κυβερνητικές επιτυχίες έγιναν υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την ευκαιρία που του έδωσε να ηγηθεί της ελληνικής διπλωματίας.

Ωστόσο, ο απερχόμενος υπουργός στάθηκε για μια ακόμα φορά στο θέμα των μυστικών κονδυλίων των υπουργείων, που αποτέλεσε αφορμή για την οριστική ρήξη του με τον υπουργό Άμυνας και οδήγησε στην παραίτησή του.

Ο κ. Κοτζιάς αποκάλεσε «άθλιους» όσους του προσάπτουν παρατυπίες στην διαχείριση των μυστικών πόρων. Επανέλαβε πως το υπουργείο Εξωτερικών είναι το μοναδικό που έχει φροντίσει μέσω νόμου την έγκριση όλων των μυστικών κονδυλίων του από την Βουλή, δίχως τα χρήματα να αγγίζουν το γραφείο του υπουργού σε οποιοδήποτε στάδιο.

Σημείωσε πως κάποιοι δεν έχουν την «σοβαρότητα» και «νηφαλιότητα» που απαιτείται στην χάραξη υπεύθυνης πολιτικής, ενώ υπογράμμισε πως όσοι διαρρέουν πληροφορίες για απόρρητα θέματα ουσιαστικά αποθαρρύνουν άλλες χώρες από το να εμπιστεύονται την Αθήνα.

Ενώπιον του πρωθυπουργού πάντως ο κ. Κοτζιάς δεν αναφέρθηκε σε νομοθετικές πρωτοβουλίες για εξάπλωση του κοινοβουλευτικού ελέγχου στα μυστικά κονδύλια όλων των υπουργείων, κάτι που έχει προαναγγείλει σε προγενέστερες δηλώσεις του.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x