Επικαιρότητα

Γιατί η ΕΛΑΣ δεν κατάφερε να εκτελέσει τη βίαιη προσαγωγή του «Μάξιμου Σαράφη»

Η τελευταία επαφή του αξιωματικού με τον μάρτυρα έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την οποία του δόθηκε η κλήση για την κατάθεσή του στη ΓΑΔΑ

Εντάσεις έχει προκαλέσει η αδυναμία εύρεσης του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη», ο οποίος είχε κληθεί σήμερα, Τρίτη, να καταθέσει στη ΓΑΔΑ.

Το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων για έναν προστατευόμενο μάρτυρα όπως ο «Μάξιμος Σαράφης» δεν προβλέπει τη μόνιμη συνοδεία του, ασφάλειά του ή προστασία του, από τη στιγμή που ο ίδιος δεν έχει δώσει τα πραγματικά του στοιχεία.

Συνήθως, καλεί ο ίδιος στο τμήμα προστασίας μαρτύρων, με αρμόδιο χειριστή αξιωματικό ο οποίος είναι ο μοναδικός που γνωρίζει τα πραγματικά του στοιχεία και τα φυσικά του χαρακτηριστικά, ώστε να μπορεί να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του.

Η τελευταία επαφή του αξιωματικού με τον μάρτυρα έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την οποία του δόθηκε η κλήση για την κατάθεσή του στη ΓΑΔΑ.

Σήμερα, Τρίτη, ο προστατευόμενος μάρτυρας αναζητήθηκε σε όλα τα σημεία που είχε δώσει στις αρχές για να έρχεται σε επαφή με τον αξιωματικό.

Σημειώνεται ότι η βίαιη προσαγωγή μπορεί να εκτελεστεί οποιαδήποτε στιγμή, ενώ βρίσκεται σε λειτουργία η επιτροπή, προκειμένου σε περίπτωση που τον προσαγάγουν να ενημερωθεί η επιτροπή για να τον εξετάσει με τον τρόπο που θέλει εκείνος ή η επιτροπή.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x