Επικαιρότητα

Γιώργος Σιδέρης στο «Μπαμ και Κάτω»: «Υπάρχει θέμα στο Δήμο Περιστερίου, τα χρόνια πέρασαν»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου με το ΚΚΕ, ιατρός Γιώργος Σιδέρης, μίλησε στους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη για τις επερχόμενες εκλογές.

Για την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Περιστερίου, μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Σιδέρης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου» και τη στήριξη του ΚΚΕ, στην εκπομπή «Μπαμ και Κάτω». Ο 36χρονος γιατρός έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Περιστέρι.

Ο Γιώργος Σιδέρης είναι ειδικευόμενος γιατρός στο Αττικό νοσοκομείο, ΩΡΛ – χειρουργικής κεφαλής – τραχήλου. Είναι Αντιπρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Ακόμα είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη:

Για την υποψηφιότητά του με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου»: «Θέλουμε να καταγραφεί ένα ρεύμα αμφισβήτησης που υπάρχει, συμπόρευση με άλλους Κομμουνιστές που έχουμε στα ψηφοδέλτια για να δούμε αλλαγή. Το έχουμε δοκιμάσει τόσα χρόνια. Υπάρχει ένα θέμα, πέρασαν χρόνια που μας δικαίωσαν δυστυχώς. Είναι ένα ζήτημα τι μέλλει γενέσθαι. Υπάρχει ένα ζωντανό παράδειγμα του τρίτου Δήμου της χώρας, την Πάτρα και όσα μας έλεγαν ότι αυτά δεν γίνονται, να που γίνονται».

Για τον νυν δήμαρχο, κο Παχατουρίδη, που έχει εκλεγεί τέσσερις φορές: «Έχουμε αντίθετη γνώμη, αλλά δεν τον ακυρώνουμε. Κάτι θα έχει γίνει για να παίρνει κάθε φορά τέτοια ποσοστά, που πάντως δεν σημαίνει ότι αντικατοπτρίζουν την ορθότητα της πολιτικής. Η μεγάλη συζήτηση είναι τι είναι οι δήμοι. Έχουμε ένα ασφυκτικότατο πλαίσιο, τον Κλεισθένη των μνημονίων. Δήμοι δεν είναι μόνο τα πάρκα και οι πλατείες. Όταν κάνουμε κριτική στον νυν δήμαρχο είμαστε πολύ συγκεκριμένοι. Δεν έχει ξεφύγει από το κεντρικό πλαίσιο. Αυτή τη στιγμή στον προϋπολογισμό του 2019 το 55% είναι δημοτικά τέλη. Ο Δήμος ετοιμάζεται να στείλει κατασχετήρια για οφειλές επιχειρηματιών. Ούτε ένα ευρώ από το πλεόνασμα δεν πήγε για να φτιαχτεί ένας παιδικός σταθμός και έμειναν 265 παιδιά εκτός σταθμών. Δεν έγινε ούτε ένα αντιπλημμυρικό έργο. Ήταν συνειδητή επιλογή και πολιτική αδιαφορία».

Για την κριτική στη νυν διοίκηση: «Μια πολύ μεγάλη κριτική που ασκούμε στη σημερινή διοίκηση, είναι κάτι πολύ σοβαρό. Μια πολύ μεγάλη δύναμη που τους έδωσε ο κόσμος, 60%, δεν την αξιοποίησε για να διοικήσει, τη χρησιμοποίησε για να βουλώσει στόματα. Δεν μπορείς να είσαι με το λαό αν δεν διεκδικήσεις, αν είσαι το καλό παιδί του συστήματος και των από πάνω».

Για τη δράση του ΚΚΕ στο Περιστέρι: «Δεν έχουμε προσωπικές βλέψεις, καρέκλες. Ο κόσμος να ξέρει κι άλλα πράγματα. Είμαι 36, ήμουν 19 όταν βγήκε πρώτη φορά ο κος Παχατουρίδης. Στο Περιστέρι υπήρχε διοίκηση του ΚΚΕ 20 χρόνια. Το άλσος Περιστερίου ήταν σκουπιδότοπος. Το 1977 έγινε το φεστιβάλ της ΚΝΕ. Καθαρίστηκε αυτός ο σκουπιδότοπος. Υπάρχει μια πολύ ωραία δήλωση του Μητροπάνου που λέει ότι μας έβαλαν το πρωί οι κνήτες, φυτέψαμε γκαζόν και το βράδυ τραγουδήσαμε. Δεν θα υπήρχε Περιστέρι αν δεν υπήρχε ο λαός να αγωνίζεται με το ΚΚΕ μαζί. Για εμάς δεν είναι πράσινο 2 παγκάκια, πέντε κούνιες και 30 καφετέριες. Για το άλσος λέμε για έναν ενιαίο χώρο πρασίνου, άθλησης, ξεκούραση, με χαμηλή εμπορική δραστηριότητα, το τονίζω. Αλλά εκεί συγκρουόμαστε με τοπικά και πολιτικά συμφέροντα».



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x