Επικαιρότητα

Γρηγοριάδης με χέρια ψηλά στη Βουλή: Παραδίνομαι – Παραδίνομαι – Παραδίνομαι (vid)

Στηλίτευσε με αυτό τον τρόπο τα υπό διερεύνηση περιστατικά αστυνομικής βίας στα Εξάρχεια την περασμένη Παρασκευή. «Είναι Δημοκρατία όλη αυτή η αγριότητα;».

Με τα χέρια ψηλά στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής και επαναλαμβάνοντας τη λέξη «παραδίνομαι» τουλάχιστον 5 φορές, επέλεξε ο Κλέων Γρηγοριάδης,  να στηλιτεύσει τα υπό διερεύνηση περιστατικά αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια συλλήψεων στα Εξάρχεια την περασμένη Παρασκευή μετά το πέρας της πορείας μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.



Μετά από αυτή τη γλαφυρή και ολίγον θεατρική περιγραφή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, διερωτήθηκε «έστω ότι ήμουν αντιεξουσιαστής, ταραχοποιός, έστω ότι είχα προβεί εντελώς αχρείαστα σε κάποιες έκνομες, παράνομες πράξεις. Πόσο περισσότερο θα έπρεπε να παραδοθώ για να σταματήσουν να με χτυπάνε οι άνδρες των ΜΑΤ;», σχολιάζοντας ότι αυτή η αγριότητα δεν είναι Δημοκρατία.
 
Ο ίδιος περιέγραψε καρέ καρέ το βίντεο, που έκανε το γύρο του διαδικτύου, υποστηρίζοντας ότι οι δύο συλληφθέντες - ένας εκ των οποίων ο ημίγυμνος διαδηλωτής που έχει πυροδοτήσει την μήνη του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη κυβέρνησης - ήταν σαφώς άοπλοι και παραδομένοι όταν δέχτηκαν χτυπήματα ανδρών των ΜΑΤ.



Παρά την εν εξελίξει ΕΔΕ για το εν λόγω περιστατικό και τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργού, Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι το υπερήφανο σώμα της ΕΛ.ΑΣ εφαρμόζοντας το νόμο προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τυχόν περιστατικά βίας τα αναδεικνύει και τα αντιμετωπίζει, γιατί ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ και από κανέναν με οποιαδήποτε δικαιολογία, ο κ. Γρηγοριάδης επιχείρησε να εμφανίσει την κυβέρνηση ανεκτική απέναντι σε πιθανά περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας.
 
«Κύριοι της συμπολίτευσης. Σας ρωτώ, είναι Δημοκρατία όλη αυτή η αγριότητα; Αν αυτή είναι η Δημοκρατία που ονειρεύεται η νέα κυβέρνηση, να τη χαίρεστε. Εμείς σας ενημερώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε κάποια άλλη Δημοκρατία», κατέληξε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25.



Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x