Επικαιρότητα

Η Siemens καταργεί 2.700 θέσεις εργασίας παγκοσμίως

Σε νέες απολύσεις προχωρά σύντομα η Siemens

Στην κατάργηση 2.700 θέσεων προχωρά ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος Siemens, όπως ανακοίνωσε χθες, Τρίτη.

Ο όμιλος αποφάσισε να κόψει 2.700 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, από τις οποίες όμως οι 1.400 θα αφορούν την Γερμανία. Οι απολύσεις θα γίνουν στην διεύθυνσή της που κατασκευάζει τουρμπίνες για την παραγωγή ηλεκτρισμού, η οποία ετοιμάζεται να μετατραπεί σε χωριστή οντότητα και να εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Η απόφαση πάρθηκε ώστε να μειωθεί το κόστος και να υπάρξει αντίδραση στη μείωση του αριθμού των μεγάλων έργων που έχουν ανατεθεί στον όμιλο.

Η Siemens απασχολεί συνολικά 379.000 εργαζόμενους σε παγκόσμιο επίπεδο, εκ των οποίων 64.000 στις εταιρείες της που κατασκευάζουν ηλεκτροπαραγωγικές τουρμπίνες. Πρόσφατα έγιναν άλλες 7.000 απολύσεις, με την νέα κατάργηση να γίνεται σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια, όπως ανακοινώθηκε. Πέρυσι μάλιστα είχε στείλει χιλιάδες υπαλλήλους σε υποχρεωτική άδεια, για τον ίδιο λόγο, στο τμήμα ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι πολύ μεγάλες τουρμπίνες που κατασκευάζει η Ζίμενς έχουν ολοένα λιγότερη ζήτηση σε διεθνές επίπεδο. Ο λόγος είναι τα ορυκτά καύσιμα γίνονται ολοένα λιγότερο δημοφιλή. Παρά τα τεράστια συμβόλαια που κλείστηκαν στην Αίγυπτο και στο Ιράκ, η κερδοφορία αυτής της διεύθυνσης του ομίλου δεν έφθασε παρά μόλις το 3,8% το 2018, ενώ στο σύνολό του ο όμιλος της εταιρίας είχε ορίσει ως στόχο κερδοφορία κυμαινόμενη από το 11% ως το 15%.


Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x