Επικαιρότητα

Η Λοΐζου έπαιρνε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μάνας της-Τι χρωστά

Στο δικαστήριο, όπου καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με αναστολή, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως είχε υποστεί βαρύ ψυχολογικό επεισόδιο λόγω του θανάτου της μητέρας της.

Μείζον θέμα ηθικής τάξης έχει προκύψει με την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» η κ. Λοΐζου εισέπραττε επί 5,5 χρόνια παρανόμως την σύνταξη της νεκρής μητέρας της, καθώς δεν δήλωσε τον θάνατό της όταν απεβίωσε το 2007, ενώ στην δίκη επικαλέστηκε ψυχολογικό επεισόδιο για να δικαιολογήσει την συμπεριφορά της.

Στις αρχές του 2017 η κ. Λοΐζου καταδικάστηκε από το Εφετείο Αθηνών σε διετή φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράνομο περιουσιακό όφελος, διότι εισέπραξε παρανόμως 52.000 ευρώ. Η κ. Λοΐζου δεν έχει αποπληρώσει τα χρέη της, τα οποία με τις προσαυξήσεις ανέρχονται πλέον σε 94.000 ευρώ.

Στην δίκη η υποψήφια ευρωβουλευτής ισχυρίστηκε πως είχε μπερδευτεί, καθώς στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό κατατίθενται έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα επί του μουσικού έργου του πατέρα της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κ. Λοΐζου υποστήριξε επίσης πως η θλίψη που της προκάλεσε ο θάνατος της μητέρας της θόλωσε την κρίση της. Ως μάρτυρες υπεράσπισης εμφανίστηκαν η τραγουδίστρια Χάρις Αλεξίου και τον ψυχίατρο Σπύρο Σούρλα, οι οποίοι δήλωσαν ότι η κατηγορούμενη είχε υποστεί βαρύ ψυχολογικό επεισόδιο.

Η έδρα ωστόσο δεν δέχτηκε τα επιχειρήματά τους.

Τον Μάιο η κ. Λοΐζου θα δικαστεί εκ νέου για φορολογικά αδικήματα, λόγω χρεών κατ’ εξακολούθηση προς το Δημόσιο.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x