Επικαιρότητα

Η πρώτη δήλωση Λυκουρέζου μετά τη σύλληψή του: «Μέλος εγκληματικής οργάνωσης; Αν είναι δυνατόν»

Η πρώτη δήλωση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου μετά τη σύλληψή του.

«Εγώ και Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Αν είναι δυνατόν», ήταν η πρώτη δήλωση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου μετά τη σύλληψή του.


Ο κ. Λυκουρέζος έκανε αυτή τη λακωνική δήλωση έξω από το γραφείο του ανακριτή, εκφράζοντας έτσι την έκπληξή του για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο Θοδωρής που αναφέρεται ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είναι ο Θόδωρος Παναγόπουλος που επίσης κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, στη μαφία των φυλακών και για την απόπειρα εκβίασης του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου και συνελήφθη σήμερα το πρωί έξω από το σπίτι του στη Βούλα

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος θα απολογηθούν τελικά τη Μεγάλη Δευτέρα, καθώς σήμερα που εμφανίστηκαν ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευ. Νικόπουλου, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Ο κ. Λυκουρέζος, όπως έγινε γνωστό θα απολογηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.


Φίλοι και συγγενείς ανάμεσά τους η κόρη του ποινικολόγου Μαρία Ελένη Λυκουρέζου αλλά και η σύντροφός του Νατάσα Καλογρίδη, αλλά και συνεργάτες και συνάδελφοι βρέθηκαν σήμερα στον προθάλαμο του ανακριτικού γραφείου για να συμπαρασταθούν στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ενώ δικηγόροι έκαναν και σχετικές δηλώσεις.

Μαρακάκης και Κούγιας για Λυκουρέζο
Ο συνεργάτης του Γιάννης Μαρακάκης χαρακτήρισε προκλητικό το ένταλμα σύλληψης για τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι Αρχές συνέλαβαν τον γνωστό ποινικολόγο, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, σχολίασε ο Γιάννης Μαρακάκης. «Είναι δεδομένο ότι θα αφήσουμε τις αρχές να κάνουν το έργο τους. Σε ό,τι όμως αφορά το ένταλμα σύλληψης είναι προκλητικό. Επίσης προκλητικό ήταν και για την περίπτωση του κυρίου Αντωνόπουλου. Ο κ. Λυκουρέζος είναι 86 ετών. Το γραφείο από το σπίτι του είναι τρία τετράγωνα και μετακινείται καθημερινά με τα πόδια», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μαρακάκης.

Την αντίθεσή του για το ένταλμα σύλληψης εξέφρασε και ο Αλέξης Κούγιας.

«Εκδίδουν και εκτελούν, δηλαδή, αντί να τους καλέσουν με μία κλήση να παρουσιαστούν σε απολογία, εντάλματα συλλήψεως για συλλειτουργούς της δικαιοσύνης – επιστήμονες, οι οποίοι επί δεκαετίες είναι καθημερινά στα δικαστήρια, έχουν γραφεία, τη διεύθυνση των οποίων γνωρίζει και ο πιο απλός πολίτης, έχουν κατοικίες και οικογένειες και οι οποίοι ανά πάσα στιγμή, όπου και να κληθούν, παρουσιάζονται σε λίγα λεπτά», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, πάλι, ανέφερε ότι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Ο ίδιος είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x