Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ δηλώνει ένοχος για σειρά εγκλημάτων

Μετά από διαπραγματεύσεις, ο Μάικλ Κόεν ήρθε σε συμφωνία μετ ους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς της Νέας Υόρκης – Ερωτηματικό αν θα δώσει στοιχεία για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ένοχος για σειρά οικονομικών αδικημάτων δηλώνει ο πρώην δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε ο Κοέν με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείες της Νέας Υόρκης, όπως μετέδωσε το ABC News, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές.

Ο Κοέν, αναφέρει το δίκτυο, θα δηλώσει ένοχος για φοροδιαφυγή, τραπεζική απάτη και παραβίαση των χρηματοδοτικών κανόνων των προεκλογικών εκστρατειών..

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα η πληροφορία, ενώ δεν έχει καταστεί σαφές ποιες κατηγορίες θα αποδεχθεί ο 51χρονος δικηγόρος.

Νομικοί κίνδυνοι για τον Ντόναλντ Τραμπ

Η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να αυξήσει τους νομικούς κινδύνους για τον Αμερικανό πρόεδρο. Άλλωστε, ορισμένοι εκτιμούν ότι η ο Κοέν μπορεί να παράσχει πληροφορίες στον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνά την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδικές εκλογές του 2016 και την πιθανή συνεργασία της με το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ.

Ο Κόεν πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή Ουίλιαμ Πόλεϊ, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, στις 23.00 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με μια δικαστηριακή πηγή.

Ο Κόεν υπήρξε πολύ στενός συνεργάτης του Τραμπ επί μία δεκαετία αφού ήταν ο προσωπικός δικηγόρος του στον Οργανισμό Τραμπ και συνέχισε να του παρέχει νομικές συμβουλές και μετά την εκλογή του στην προεδρία. Κάποια στιγμή ο δικηγόρος είχε διαβεβαίωσει ήταν πρόθυμος να «φάει μια σφαίρα» για να προστατεύσει τον Τραμπ όμως η σχέση τους επιδεινώθηκε ραγδαία μετά τις έρευνες που πραγματοποίησε το FBI τον Απρίλιο στο γραφείο, το σπίτι και ένα δωμάτιο ξενοδοχείου όπου έμενε ο Κόεν.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x