Στο έλεος της κακοκαιρίας «Φοίβος» βρίσκεται η χώρα με βροχές και καταιγίδες να πλήττουν πολλές περιοχές.

Προς το παρόν έχουν καταγραφεί μεγάλα ύψη βροχής, κυρίως στην Ηπειρο, ενώ έχουν πέσει ήδη περισσότεροι από 4.000 κεραυνοί στο Ιόνιο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με το σύστημα ΖΕΥΣ.

Η κακοκαιρία «Φοίβος» αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή 27/1. Βασικά χαρακτηριστικά του καιρού είναι βροχοπτώσεις στο σύνολο σχεδόν της χώρας, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις που θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.Παράλληλα, θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (8 έως 9 μποφόρ) θα πνέουν στο Αιγαίο μέχρι το Σάββατο 26/01.

Η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση προς το τέλος της εβδομάδας, όταν καιθα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές σχετικά χαμηλού υψομέτρου της βόρειας χώρας.

Σύμφωνα με το meteo, από την Παρασκευή 25/01 έως και το μεσημέρι της Κυριακής 27/01, ένα νέο κέντρο χαμηλών πιέσεων, κινούμενο από Ιταλία προς Τουρκία θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας. Βροχές αναμένονται σε όλη τη χώρα, ενώ καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις αναμένονται στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, και πιθανώς σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς στο Ιόνιο από το πρωί του Σαββάτου 26/01, και σε δυτικούς στο Αιγαίο από το βράδυ του Σαββάτου 26/01, και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως το Σαββάτο 26/01, οπότε αναμένεται παγετός ακόμη και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί το απόγευμα της Κυριακής, καθώς τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά ηπειρωτικά και θα εξασθενήσουν. Η βελτίωση, ωστόσο, δεν θα διαρκέσει πολύ καθώς την επόμενη εβδομάδα αναμένονται εκ νέου ισχυρά φαινόμενα.Πηγή: iefimerida.gr