Επικαιρότητα

Καλογήρου για «μαφία Κορυδαλλού: Καταγγελίες στη Δικαιοσύνη όχι στα ΜΜΕ

Ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει Αραβαντινό στον ΣΚΑΪ.

Να αμβλύνει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι πρωτοφανείς καταγγελίες του Αντώνη Αραβαντινού στον ΣΚΑΪ, για τη δράση της λεγόμενης «μαφίας του Κορυδάλλου», που περιλαμβάνει όπως υποστήριξε ακόμη και αρπαγή κρατουμένου με στόχο την αποκόμιση λύτρων από την οικογένειά του, επιχείρησε από τη Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Αν και ο Μιχάλης Καλογήρου απέφυγε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες του εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, διαβεβαίωσε ότι «έχουν γνώση οι φύλακες» επικαλούμενος και τη δικογραφία που έχει διαβιβάσει η ΕΛ.ΑΣ στη δικαιοσύνη για εγκληματική οργάνωση εντός των φυλακών με διασυνδέσεις και εκτός, ενώ άφησε αιχμές για καταγγελίες με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, συστήνοντας σε όσους έχουν συγκεκριμένα στοιχεία να απευθυνθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικέ αρχές που επιλαμβάνονται ήδη της διερεύνησης της υπόθεσης.

«Οι καταγγελίες αυτές δεν πρέπει να περπατούν στην γκρίζα περιοχή. Πρέπει να είναι άσπρη. Ή να είναι καταγγελία που δια διατυπωθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο, αλλιώς να μη γίνεται με επικοινωνιακό τρόπο για δημιουργία εντυπώσεων. Γιατί εμείς έχουμε καλέσει αυτά τα φαινόμενα να καταγγελθούν με συγκεκριμένο τρόπο. Υπάρχουν τρόποι να γίνει αυτό και με σαφήνεια και με ασφάλεια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Τον κ. Καλογήρου είχε προκαλέσει να πάρει θέση ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

«Ιδίως αυτά τα περί αρπαγής χρειάζονται μία απάντηση από πλευράς σας. Και δεν αναφέρθηκα ούτε στο όνομα του εκπροσώπου. Αλλά όταν γίνεται δημόσια μέσα από τηλεοπτικό σταθμό, σε αυτή την περίπτωση από τον ΣΚΑΙ, μας νοιάζουν τα γεγονότα, η διάψευσή τους ή η επιβεβαίωσή τους και η αντιμετώπισή τους», σημείωσε ο κ. Παπαθεοδώρου, επισημαίνοντας πως όταν γίνονται τόσο σοβαρές καταγγελίες από σωφρονιστικούς υπαλλήλους κανείς δεν μπορεί να κάνει ότι δεν ακούει.

«Υπάρχουν δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί που διερευνούν την υπόθεση. Δεν πρέπει αυτά τα φαινόμενα να αρχίζουν και να τελειώνουν με χρήσιμες ίσως αναφορές στα ΜΜΕ, αλλά να καταγγέλλονται εκεί που πρέπει, δηλαδή στη δικαιοσύνη. Έχουν γνώση οι φύλακες», ανέφερε δηκτικά ο Μιχάλης Καλογήρου.

Ο ίδιος αποφεύγοντας να υπεισέρθει σε λεπτομέρειες λόγω του ότι η σχετική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δικαιοσύνη, άφησε να εννοηθεί ότι θα την αναλάβει ειδικός εφέτης ανακριτής.

«Αν υπάρχουν 5 αυτοκτονίες σε 5 μήνες είναι δουλειά του συντονιστή των φυλακών που έχετε στο υπουργείο να το διερευνήσει. Και δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα. Άρα δεν έχουμε καταγγελίες που είναι στον αέρα. Έχουμε γεγονότα», σχολίασε από την πλευρά του ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x