Επικαιρότητα

Καμμένος: Ισχύει το μορατόριουμ αλλά έχω δική μου γραμμή

«Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα. Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα», έγραψε ο Πάνος Καμμένος.

Συνέχεια στο αλαλούμ που επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης έδωσε ο Πάνος Καμμένος, προσπαθώντας συνάμα να διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο ρήξης μεταξύ Ανεξάρτητων Ελλήνων και ΣΥΡΙΖΑ έως τον Μάρτιο.

Στον απόηχο της σύγχυσης που προκάλεσε καταθέτοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες δικές του προτάσεις για την ΠΓΔΜ και για αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, ο κ. Καμμένος έγραψε στο Twitter πως ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτει προτάσεις που δεσμεύουν μόνον τον ίδιο, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας πως ακολουθεί δική του γραμμή.

Σημείωσε επίσης πως οι «περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν», απαντώντας στα πυρά που έχει δεχτεί για παραχώρηση ελληνικών εδαφών στην Ουάσιγκτον.

Σε μια παράλληλη προσπάθεια να χαμηλώσει τους τόνους πάντως, ο κ. Καμμένος ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα συμφωνημένα, αφήνοντας να εννοηθεί πως παραμένει σε ισχύ η προφορική συμφωνία με τον πρωθυπουργό για διατήρηση του δικομματικού σχήματος τουλάχιστον έως τον Μάρτιο.

Διευκρίνισε πως δεν έχει συνομιλήσει ξανά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ανάρτησή του ο κ. Καμμένος αφήνει εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για ορισμένες ομάδες στον ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρούν να τον χτυπήσουν πολιτικά, κάνοντας ειδικά λόγο για «απόλυτα ψευδή δημοσιεύματα» στην Εφημερίδα των Συντακτών.




Κοινή ενημέρωση από τον κ. Καμμένο και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στην Βουλή ζήτησε η Νέα Δημοκρατία, σε μια προσπάθεια να αναδείξει την ενδοκυβερνητική διφωνία.

Αφορμή για την ρήξη ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους είναι η συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό των Σκοπίων, με τους ΑΝΕΛ να προειδοποιούν πως εάν η συμφωνία κυρωθεί από την γειτονική χώρα θα εμποδίσουν την κατάθεσή της στην ελληνική Βουλή.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει επιχειρήσει να χαμηλώσει τους τόνους όσον αφορά τις δηλώσεις Καμμένου στις ΗΠΑ, όμως ορισμένα στελέχη έχουν εκφράσει έντονα την ενόχλησή τους.

Αυτό φάνηκε χθες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Φίλης, παρόντος του πρωθυπουργού, είπε ότι «οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν κάνει τον κύκλο τους και πρέπει να αποφασιστεί πλέον πως θα προχωρήσουν».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x