Επικαιρότητα

Κατάργηση βουλευτικής ασυλίας ζητά ο Σάντσεθ στην Ισπανία

Με αφορμή την ολοκλήρωση 100 ημερών από την ανατροπή της κυβέρνησης Ραχόι οι Σοσιαλιστές κινούνται ώστε να αντιμετωπίσουν την λαϊκή δυσαρέσκεια για την διαφθορά.

Μέτρο που θα καταργεί την ασυλία που απολαμβάνουν οι βουλευτές, επιτρέποντας την ευκολότερη δίωξή τους από την Δικαιοσύνη, σχεδιάζει η κυβέρνηση μειοψηφίας των Σοσιαλιστών στην Ισπανία.

Η πολιτική διαφθορά είναι πηγή μεγάλης λαϊκής δυσαρέσκειας στην ιβηρική χώρα, ειδικά στον απόηχο των αποκαλύψεων για τα «μαύρα» ταμεία που διέθετε το δεξιό Λαϊκό Κόμμα, τα οποία χρηματοδοτούνταν από μεγαλοεργολάβους με αντάλλαγμα ευνοϊκή μεταχείριση στην ανάθεση έργων.

Το σκάνδαλο συνέβαλε στην ανατροπή του συντηρητικού πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι από τους Σοσιαλιστές, με ψήφο δυσπιστίας, πριν από 100 ημέρες.

Η πρόκληση για τους Σοσιαλιστές και τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ είναι να συγκεντρώσουν την απαραίτητη πλειοψηφία στην Βουλή για την υπερψήφιση του νέου μέτρου.

Το κυβερνών κόμμα ελέγχει μόλις 84 έδρες στην 350μελή Βουλή και στηρίζεται διάφορα περιφερειακά κόμματα για την προώθηση της νομοθετικής ατζέντας.

«Ελπίζουμε ότι θα έχουμε την στήριξη της αίθουσας» είπε ο κ. Σάντσεθ, σημειώνοντας πως ο τερματισμός του καθεστώτος ασυλίας θα δώσει τους πολίτες την εικόνα πως ο πολιτικός κόσμος δίνει το καλό παράδειγμα και σέβεται τις έγνοιες τους.

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x