Επικαιρότητα

Κονιόρδου για καταστροφή σε Βυζαντινό Μουσείο: Δεν το λες και βανδαλισμό...

«Σαν υπουργείο ερευνούμε το περιστατικό. Είχε είκοσι φύλακες, ποιος ξέρει τώρα τι έγινε... δεν είχε και πολύ κόσμο, αυτά ερευνούμε», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού

Στο πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όταν δύο γυναίκες μπήκαν στο Μουσείο και κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους επί μιάμιση ώρα ράντιζαν εκθέματα τοίχους και πατώματα με ... baby oil αναμεμειγμένο με παραφίνη με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ιδιαίτερα σημαντικές φθορές, αναφέρθηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

«Σαν υπουργείο ερευνούμε το περιστατικό. Είχε είκοσι φύλακες, ποιος ξέρει τώρα τι έγινε... δεν είχε και πολύ κόσμο, αυτά ερευνούμε», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού. Σημειωτέον, την ώρα της επίσκεψης των 2 γυναικών, το Μουσείο είχε 26 κι όχι 20 φύλακες, καθ΄ότι 6 ήταν επιφορτισμένοι με τη φύλαξη της έκθεσης για τον Πανάγιο Τάφο.

Σύμφωνα με την κυρία Κονιόρδου, δεν πρόκειται για βανδαλισμό. «Δεν θα το έλεγα ακριβώς βανδαλισμό, ίσως είναι υπερβολική αυτή η έκταση. Θεωρούμε ότι ήταν κάποιες κυρίες οι οποίες άπλωναν κάποιο λάδι. Το αξιοπερίεργο ήταν ότι δεν έγινε αντιληπτό και αυτό ερευνούμε, πώς έγινε και δεν έγινε αντιληπτό», ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon.

Όπως είπε η υπουργός, οι ζημιές αποκαταστάθηκαν αμέσως. Παρ' όλα αυτά δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν στο TheTOC: «Τα περισσότερα αντικείμενα έχουν αποκατασταθεί λόγω κινητοποίησης του τμήματος Συντήρησης του Β&ΧΜ, ενώ η πλήρης αποκατάσταση του ξύλινου κοπτικού σταυρού - σύμβολου της κοπτικής τέχνης των Χριστιανών της Αιγύπτου που κατέχει περίοπτη θέση στην κεντρική αίθουσα των μόνιμων συλλογών πιθανόν να αργήσει λίγο περισσότερο διότι το λάδι έχει ποτίσει».

Εν τω μεταξύ, το συνδικαλιστικό όργανο των αρχαιοφυλάκων εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι: «Η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τους Αρχαιοφύλακες». Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, το Μουσείο δε διαθέτει υποδομές όπως ιματιοθήκη που ο επισκέπτης πρέπει να αφήσει τσάντες. Γι' αυτό οι δυο γυναίκες έδρασαν με τα...σύνεργά τους, ισχυρίζονται.

Πηγή: Thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x