Επικαιρότητα

Κουβέλης: Δεν έχω αποδείξεις περί απαγωγής των Ελλήνων στρατιωτικών

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 δήλωσε πως δεν έχει τεκμήρια περί απαγωγής των Ελλήνων στρατιωτικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 δήλωσε πως δεν έχει τεκμήρια περί απαγωγής των Ελλήνων στρατιωτικών, διαφοροποιώντας έτσι τη στάση του από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Κουβέλης, στη συνέντευξή του, αρχικά έκανε την εκτίμηση ότι «ο χρόνος απελεύθερωσης των δύο στρατιωτικών θα ήταν μακρύτερος» εξηγώντας ότι «η εκτίμησή μου αυτή ήταν στη βάση συγκεκριμένων γεγονότων και στοιχείων». «Οι όποιες απαισιόδοξες προβλέψεις γίνονταν, οφείλονταν στο γεγονός οτι ο Ερντογάν ήταν σε θέση εξαιρετικά έντονη στο βαθμό οπου ήθελε τον επαναπροσδιορισμό της εξωτερικής του πολιτικής» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι «δεν έχω τεκμήρια περί απαγωγής» των δύο στρατιωτικών σε αντίθεση με όσα είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας για προσχεδιασμένη κίνηση του τούρκου προέδρου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «η απόφαση της (σ.σ. τουρκικής) δικαιοσύνης είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης επιλογής του Ερντογάν αναφορικά με τις σχέσεις που θέλει να διαμορφώσει με την Ελλάδα και την Ευρώπη». Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε θετικό το γεγονός της επιστροφής των δύο στρατιωτικών καθώς, όπως είπε στον ΑΝΤ1, «ανοίγει διαδικασίες ώστε η ρητορική της επίθεσης να βρεθεί σε άλλο δρόμο με το δεδομενο ότι η Ελλάδα θέλει να προάγεται η ειρήνη στην περιοχή».

Είπε, τέλος, ότι «από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι δεν υπάρχει στοιχείο ανταλλαγής με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς».

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x