Επικαιρότητα

Κύπρος: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το βρέφος που είχε σημάδια κακοποίησης

Αποκλείει τον βιασμό ο ιατροδικαστής - Είχε ερεθισμό στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και ρήξη παρθενικού υμένα, που μπορεί να προήλθε ακόμα και από απόπειρα καθαρισμού της περιοχής, λένε ειδικοί

Ανατρέπονται τα δεδομένα στην περίπτωση του βρέφους που μεταφέρθηκε με σημάδια κακοποίησης στο νοσοκομείο Λευκωσίας.

«Από την πρώτη στιγμή είπα ότι δεν είναι βιασμός» ανέφερε σε παρέμβασή του στο ραδιόφωνο «Πολίτης 107.6» ο Κύπριος ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, καθώς ο βιασμός θα απέφερε πολύ σοβαρό τραυματισμό του βρέφους, κάτι που δεν φαίνεται να συνέβη.

Σημειώνεται πως ο διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομειου ανέφερε στον «Φιλελεύθερο» ότι το πεντάμηνο βρέφος δεν βιάστηκε, αλλά «κάτι άλλο συνέβη».

Σε χθεσινές δηλώσεις του ωστόσο, ο βοηθός διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, Ευθύμιος Τσιβιτανίδης, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τον βιασμό, σημειώνοντας μάλιστα ότι «στα 32 χρόνια της καριέρας του δεν έχει δει ποτέ τέτοιο περιστατικό κακοποίησης σε τόσο μικρή ηλικία». Ο κ. Τσιβιτανίδης ανέφερε επίσης ότι διερευνήθηκε και το ενδεχόμενο της κλειδερεκτομής, το οποίο όμως αποκλείστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία, βάσει της αναφοράς του κ. Τσιβιτανίδη, προχώρησε χθες στη σύλληψη του πατέρα του παιδιού, ο οποίος ανακρινόμενος αρνήθηκε ότι προέβη στην πράξη αυτή.

Λιγότερο κατηγορηματικός φάνηκε ο Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Ανδρέας Νεοφύτου στις δηλώσεις του για την υπόθεση του βρέφους. Σε παρέμβασή του στις «Τομές Στα Γεγονότα» του ΣΙΓΜΑ, ο Δρ. Νεοφύτου ανέφερε ότι υπάρχει έντονος ερεθισμός στην ευαίσθητη περιοχή του βρέφους, όχι όμως αιμορραγία και βαθύς τραυματισμός.

Ερωτηθείς αν υπάρχει η επιστημοσύνη για να εξακριβωθεί το τι ακριβώς έγινε και αν όντως υπήρξε κακοποίηση ή αν ο ερεθισμός προκλήθηκε για παράδειγμα από βαθύ καθαρισμό της περιοχής ο κ. Νεοφύτου απάντησε θετικά. Διατύπωσε ακόμα τη θέση ότι τέτοια περιστατικά δεν θα έπρεπε να καταλήγουν στα δελτία ειδήσεων αλλά να περιορίζονται στον ιατρικό έλεγχο.

Παράλληλα, εξήγησε ότι το βρέφος βρέθηκε στα εξωτερικά ιατρεία για να εμβολιαστεί. Ακολούθως εξετάστηκε από παιδίατρο η οποία διαπίστωσε ερεθισμό στα γεννητικά όργανα.

Στη συνέχεια με την υπόνοια ύπαρξης κακοποίησης ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο και οι ενδεδειγμένες διαδικασίες ούτως ώστε μια πολυθεματική ομάδα να εξετάσει το παιδί κάτι το οποίο και έγινε. Για την προστασία του παιδιού, πρόσθεσε ο Δρ. Νεοφύτου, εισήχθη στο Μακάρειο Νοσοκομείο και ειδοποιήθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες και η Αστυνομία.

Το βρέφος πάντως έλαβε εξιτήριο από το Μακάρειο Νοσοκομείο και βρίσκεται υπό την προστασία του οργανισμού «Hope For Children».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το philenews, στις 19 Φεβρουαρίου, η Αστυνομία κλήθηκε από γιατρό του Μακάρειου Νοσοκομείου σχετικά με το πεντάμηνο βρέφος ότι φέρει ρήξη του παρθενικού υμένα και πρέπει να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση.

Ακολούθως κλήθηκε η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου η οποία διαπίστωσε ότι το βρέφος υπέστη ρήξη παρθενικού υμένα ενώ έφερε μικρή εκδορά στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Όταν η μητέρα ερωτήθηκε τι ακριβώς συνέβη στο βρέφος, απάντησε πως είχε προσέξει ότι η περιοχή των γεννητικών οργάνων του παιδιού ήταν ερεθισμένη και κατόπιν υποδείξεων του συζύγου της το μετέφερε για εξετάσεις στον γιατρό.

Μάλιστα ισχυρίστηκε πως η ίδια έδειξε στο σύζυγο της την διαδικασία αλλαγής πάνας του παιδιού ενώ όπως είπε ενδεχομένως στην προσπάθεια του να καθαρίσει το βρέφος να του προκάλεσε ζημία. Παράλληλα ανέφερε πως δεν έχει κανένα άλλο πρόσωπο την ευθύνη για την φροντίδα του παιδιού.

Κατά την ανάκριση του ο πατέρας του βρέφους αρνήθηκε κατηγορηματικά την σεξουαλική κακοποίηση του βρέφους, αναφέροντας πως ο ίδιος υπέδειξε στη σύζυγο του να μεταφέρουν το βρέφος στο νοσοκομείο.

Ο ύποπτος αναμένεται να ανακριθεί εκ νέου ενώ συμπληρωματική κατάθεση αναμένεται να δώσει και η μητέρα.

Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ενώ εμμένουν πως η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοικτά.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x